Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

ingrediënten

Ingrediënten voor 4 personen
400 g biefstuk
mierikswortel vers geraspt, naar smaak
4 eidooiers van zeer verse eieren
2 sjalotjes gesnipperd
50 g kapperappeltjes
1 el gehakte kervel
knapperig brood voor erbij

Zelf in huis halen
Worcestersaus
scherpe mosterd
grof zeezout
versgemalen zwarte peper

Printen

Steak tartare

  1. Snijd het vlees met een scherp mes eerst in dunne reepjes. Snijd de reepjes vervolgens in kleine blokjes. Voor een fijnere tartaar hak je er
    nog enkele malen met het mes doorheen. Gebruik nooit een foodprocessor om tartaar te maken.
  2. Breng het vlees op smaak met worcestersaus, mierikswortel, mosterd, zout en versgemalen peper. Je kunt er ook voor kiezen om alle ingrediënten apart te serveren zodat je ze pas op het bord mengt.
  3. Verdeel het vlees over 4 ronde uitsteekvormen of garneerringen, druk licht aan en verwijder de vorm. Maak een kuiltje in het midden van iedere steak tartare en leg daar een eidooier op. Verdeel de sjalot, de kapperappeltjes, de kervel en extra mosterd rondom het vlees. Geef er knapperig brood bij.

Ingrediënten in dit recept