Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Foodies | Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Hoofdgerecht voor 4 personen

2 of 4 kleine zoete aardappels geschild
4 ribeyes à ca. 200 g op kamertemperatuur

Voorraadkast:

4 el olijfolie
zout en (versgemalen) peper

2 el koffie espressomaling bijv. Stooker
2 el chilivlokken
4 el bruine suiker
2 el gemengde peperkorrels gemalen
2 tl knoflookpoeder

Benodigdheden:
bakpapier
aluminiumfolie

Voor de coleslaw:

500 g witte kool in fijne reepjes
500 g rode kool in fijne reepjes
2 winterwortel in fijne reepjes
1 bosje peterselie alleen de blaadjes, fijngehakt

Voorraadkast:

360 g mayonaise
4 el appelazijn
4 el pittige mosterd
zout en (versgemalen) peper

Printen

Bereiding

voor 4 personen

 1. Bereid de barbecue voor. Kneed voor de coleslaw de gesneden kool ca. 1 minuut goed met uw handen door om de kool zachter te maken. Meng de kool, de winterwortel, de mayonaise, de appelazijn en de pittige mosterd door elkaar. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie en zet de coleslaw koud weg.
 2. Verwarm de oven voor (elektrisch 200 °C | hetelucht 180 °C). Snijd de zoete aardappels in frieten, meng ze met de olijfolie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en peper. Bak ca. 30 minuten in de oven bruin enkrokant, keer ze tijdens het bakken regelmatig.
 3. Meng ondertussen de ingrediënten voor de rub door elkaar en masseer dit in het vlees. Leg de ribeyes op het rooster aan de hete kant van de barbecue. Druk de steaks een beetje aan wanneer u deze op de grill plaatst, zo krijgt u mooie grillstrepen. Gril het vlees ca. 1,5 minuut. Draai het vlees zodra het loskomt van het rooster een kwartslag, zodat er een ruitpatroon ontstaat en gril nog eens 1,5 minuut. Draai het vlees om en herhaal dit aan de andere kant. Haal het vlees van de barbecue, wikkel het losjes in aluminiumfolie en laat nog ca. 5 minuten rusten.
 4. Snijd de ribeye in mooie plakken en bestrooi naar smaak met extra zeezout. Serveer samen met de frieten en de coleslaw.

Tips van slager Bert

 • Laat het vlees eerst ca. 1 uur op kamertemperatuur komen. De ribeye smaakt gegrild het lekkerst en dat gaat het beste op hoge temperatuur. Gebruik daarvoor een houtskoolstarter*. Verspreid de kooltjes niet, maar verplaats ze naar één kant met een tang. Zo heeft u een hele hete plek waar u het vlees goed kunt schroeien en een wat koelere plek waar dikkere stukken vlees daarna rustig tot de juiste kerntemperatuur kunnen komen.
 • Begin aan de hete kant van het rooster. Druk de ribeye een beetje aan wanneer u deze op de grill plaatst, zo krijgt u mooie grillstrepen. Gebruik liever geen deksel op uw barbecue, maar houd het vlees goed in het oog.
 • Voor extra smaak kunt u grote stukken rookhout aan de zijkant van de kooltjes steken. Deze moeten niet branden, maar alleen smeulen.
 • Heeft u wat dikkere steaks? Verplaats het vlees wanneer het mooi is gegrild naar de koelere kant van de barbecue en gaar verder tot het vlees een kerntemperatuur van 48-52 °C heeft bereikt. Gebruik een kernthermometer om de temperatuur te controleren. Haal het vlees van de barbecue, wikkel het goed in aluminiumfolie en laat nog 5-10 minuten rusten. Zo gaart de ribeye nog iets verder en door het rusten zullen alle sappen bij het aansnijden beter in het vlees blijven.
 • Ribeye heeft iets meer vetmarmering dan andere steaks. Vet zorgt dat het vlees mals blijft, maar houd het goed in de gaten op de barbecue, want als het vet op
  de kolen druppelt, kunnen vlammen wat oplaaien. Een beetje is niet erg, dat zorgt voor een robuuste smaak, maar verplaats de steaks naar de koele kant wanneer de vlammen te hoog komen, anders krijgt de ribeye te veel hitte.
 • *Maak zelf een houtskoolstarter
  Rol een flink stuk aluminiumfolie af en vouw deze dubbel. Maak hier een langwerpige koker van. Brand wat aanmaakstukjes, plaats de koker hierop en vul voorzichtig met houtskool. Wanneer u de vlammen rondom de kooltjes ziet, kunt u de zelfgemaakte koker wegtrekken.
 • Kom gerust eens langs in de Marché, onze boerderijwinkel, voor meer tips van slager Bert! De Marché vindt u aan de Rijksstraatweg 21, maar bestellen kan natuurlijk ook via lindenhoff.nl – dan worden alle ingrediënten gekoeld thuisbezorgd.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Foodies | Cowboy ribeye met koffierub en coleslaw

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten