Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

ontbijt
lunch

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

175 ml melk
2 eieren
1 eetl. roomboter
200 g seizoensfruit naar keuze (we gebruiken in dit recept frambozen en blauwe bessen. Optioneel: verse vijgen)
125 g mascarpone

VOORRAADKAST
100 g bloem
2 theel. suiker
poedersuiker

Ook nodig: gietijzeren of ovenvaste pan

 

Printen

Dutch baby pancake met fruit

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
  2. Klop ondertussen alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een egaal en luchtig deeg.
  3. Haal de hete pan uit de oven en vet hem in met de boter. Zorg ervoor dat de zijkanten ook bedekt worden.
  4. Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in circa 15-20 minuten luchtig en goudbruin in de oven.
  5. Serveer met seizoensfruit en een schepje mascarpone. Bestrooi met poedersuiker.

Ook lekker met verse vijgen! 

Ingrediënten in dit recept