Dutch baby pancake met fruit
Seizoen
springGang
breakfastlunch
Moeilijkheidsgraad
ingrediënten
175 ml melk
2 eieren
1 eetl. roomboter
200 g seizoensfruit naar keuze (we gebruiken in dit recept nu Lambada aardbeien. Ook lekker als ze in het seizoen zijn: frambozen en blauwe bessen en verse vijgen)
125 g mascarpone
VOORRAADKAST
100 g bloem
2 theel. suiker
poedersuiker
Ook nodig: gietijzeren of ovenvaste pan
Printen
Dutch baby pancake met fruit
- Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet de gietijzeren pan direct in de oven tijdens het voorverwarmen zodat de pan zelf ook goed heet wordt.
 - Klop ondertussen alle ingrediënten, behalve de boter en poedersuiker, tot een egaal en luchtig deeg.
 - Haal de hete pan uit de oven en vet hem in met de boter. Zorg ervoor dat de zijkanten ook bedekt worden.
 - Giet het beslag in de pan en bak de Dutch baby pancake in circa 15-20 minuten luchtig en goudbruin in de oven.
 - Serveer met seizoensfruit en een schepje mascarpone. Bestrooi met poedersuiker.
 
Ook lekker met verse vijgen!
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
                    Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.