Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

lunch

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Brunchgerecht voor 4 personen // Pasen // Tijd: 20 minuten

25 g boerenroomboter
250 ml melk
1 desembol van Menno
150 g geraspte gruyère
125 g Baambrugs big achterham

Voorraadkast/zelf in huis halen
25 g bloem*
4 eetl. mosterd

 

Printen


Croque monsieur met gruyère en Baambrugs big ham

  1. Verwarm de oven op 200 graden.
  2. Smelt de boter in een steelpan. Voeg als de boter gesmolten is de bloem toe en roer met een garde. Blijf circa 5 minuten roer tot de bloem licht begint te kleuren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe en roer tot je een gladde en dikke saus hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd het brood in 8 plakken en bestrijk met de mosterd. Leg de Baambrugs big ham op het brood. Verdeel de helft van de bechamel en de gruyère erover. Dek af met de rest van de sneetjes brood met de mosterdkant naar beneden.
  4. Verdeel de rest van de bechamel erover en bestrooi met de kaas.
  5. Bak circa 10 minuten goudbruin in het midden van de oven.

Tip: wil je een nog makkelijkere versie? Gebruik dan onze Hollandaise saus van Bokall in plaats van de bechamel.