Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Courgettesalade met zwarte rijst, citroen, feta en walnoten

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

300 g wilde rijst
1 citroen
2 courgettes
50 g walnoten
40 g basilicum
100 g feta

VOORRAADKAST
1 tl mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, honing, de sap van 1 citroen, 6 eetlepels olijfolie, een snuf zout en versgemalen peper
  3. Klop alles bij elkaar met een garde of doe alles in een glazen potje en schud het tot alles gemengd is
  4. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om lange linten te maken van de courgettes. Doe de linten in een kom en maak aan met de dressing naar smaak. Zet apart
  5. Rooster de walnoten een paar minuten  in een droge koekenpan. Hak ze grof
  6. Meng de rijst door de courgette linten met dressing. Brokkel de feta erover, scheur de basilicum erover en bestrooi met de gehakte walnoten.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Courgettesalade met zwarte rijst, citroen, feta en walnoten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten