Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

300 g wilde rijst
1 citroen
2 courgettes
50 g walnoten
40 g basilicum
100 g feta

VOORRAADKAST
1 tl mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Maak ondertussen de dressing. Meng de mosterd, honing, de sap van 1 citroen, 6 eetlepels olijfolie, een snuf zout en versgemalen peper
  3. Klop alles bij elkaar met een garde of doe alles in een glazen potje en schud het tot alles gemengd is
  4. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om lange linten te maken van de courgettes. Doe de linten in een kom en maak aan met de dressing naar smaak. Zet apart
  5. Rooster de walnoten een paar minuten  in een droge koekenpan. Hak ze grof
  6. Meng de rijst door de courgette linten met dressing. Brokkel de feta erover, scheur de basilicum erover en bestrooi met de gehakte walnoten.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT