Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Personen 2 // Bereidingstijd: 30 minuten
150 g wilde rijst
1 citroen
2 courgettes
25 g walnoten
50 g feta
20 g basilicum

Zelf in huis:
1 tl mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie

Personen 4 // Bereidingstijd: 30 minuten
300 g wilde rijst
1 citroen
2 courgettes
50 g walnoten
40 g basilicum
100 g feta

Zelf in huis:
1 tl mosterd
1 tl honing
6 el olijfolie

Printen

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Maak ondertussen de dressing: combineer de mosterd, honing, de sap van 1 citroen, 6 eetlepels olijfolie, een snuf zout en versgemalen peper.

3. Klop alles bij elkaar met een garde of doe alles in een glazen potje en schud het tot alles gecombineerd is.

4. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om lange linten te maken van de courgettes. Doe de linten in een kom en maak aan met
de dressing naar smaak. Zet apart.

5. Rooster de walnoten in een droge koekenpan voor een paar minuten. Hak ze grof.

6. Meng de rijst door de courgette linten met dressing. Brokkel de feta erover, scheur de basilicum erover en bestrooi met de gehakte walnoten.