Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Chorizorijst met tomaat en peterselie

Rated 1,0 out of 5
1,0 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

35 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
200 g chorizo
1 ui
3 tenen knoflook
1 theel. gerookt paprikapoeder
1 rode paprika
200 g natuurrijst
2 trostomaten
½ citroen, rasp en sap
10 g peterselie

VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
400 g chorizo
2 uien
5 tenen knoflook
2 theel. gerookt paprikapoeder
2 rode paprika’s
400 g natuurrijst
4 trostomaten
1 citroen, rasp en sap
20 g peterselie

VOORRAADKAST
olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Snijd de chorizo in stukjes van 1 tot 2 centimeter dik. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan met deksel op halfhoog vuur en bak hierin de chorizo in 3 tot 5 minuten goudbruin. Pel en snipper ondertussen de ui en 2 tenen knoflook. Snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  2. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak circa 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak 30 tot 60 seconden mee. 
  3. Voeg de rijst toe en roer tot alles met een dun laagje vet is bedekt. Voeg 250 milliliter water toe, een klein beetje zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat circa 15 minuten staan tot het vocht is verdampt en de rijst gaar.
  4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de trostomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie inclusief de steeltjes fijn, rasp de citroen en de overgebleven teen knoflook.
  5. Zet het vuur uit als de rijst klaar is en laat met het deksel op de pan 5 tot 10 minuten staan. Meng daarna de tomaat, peterselie, citroenrasp en de geraspte knoflook door de rijst. Breng op smaak met 1 tot 2 eetlepels citroensap, peper en eventueel nog extra zout.

Bereiding voor 4 personen

  1. Snijd de chorizo in stukjes van 1 tot 2 centimeter dik. Verhit een paar eetlepels olijfolie in een pan met deksel op halfhoog vuur en bak hierin de chorizo in 3 tot 5 minuten goudbruin. Pel en snipper ondertussen de ui en 3 tenen knoflook. Snijd de paprika in blokjes van 1 bij 1 centimeter.
  2. Voeg de ui en paprika toe aan de pan en bak circa 3 minuten tot de ui glazig is. Voeg de gehakte knoflook toe en bak nog 1 minuut. Voeg het gerookte paprikapoeder toe en bak 30 tot 60 seconden mee. 
  3. Voeg de rijst toe en roer tot alles met een dun laagje vet is bedekt. Voeg 500 milliliter water toe, een klein beetje zout en breng aan de kook. Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat circa 15 minuten staan tot het vocht is verdampt en de rijst gaar.
  4. Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de trostomaten en snijd in kleine blokjes. Hak de peterselie inclusief de steeltjes fijn, rasp de citroen en de overgebleven teen knoflook.
  5. Zet het vuur uit als de rijst klaar is en laat met het deksel op de pan 5 tot 10 minuten staan. Meng daarna de tomaat, peterselie, citroenrasp en de geraspte knoflook door de rijst. Breng op smaak met 3 tot 4 eetlepels citroensap, peper en eventueel nog extra zout.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Chorizorijst met tomaat en peterselie

Beoordelingen

Aangegeven kooktijd te kort en veel te zout

Rated 1,0 out of 5

Hoi! Normaal super tevreden maar dit recept werkte niet. Kooktijd van de rijst maar min 45 minuten en toen nog steeds niet helemaal gaar. Recept was veel te zout door het lange intrekken van de chorizo.

Avatar for Leonie Oldekamp
2 jaar geleden

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten