Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

zomer

Gang

tussengerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

150 g burrata
1 teen knoflook, grof gehakt
40 ml extra vergine olijfolie
250 g gemengde paddenstoelen, zoals champignons, oesterzwammen, pieds de moutons, boleten etc.,schoongeborsteld en in plakken
25 ml witte wijn
1 el bladpeterselie, gehakt
4 sneden boerenbrood
1 teen knoflook
zout en peper

Printen

Bereiding

  1. Haal de burrata alvast uit de koelkast.
  2. Fruit de knoflook in de olijfolie in een grote koekenpan. Als hij begint te kleuren doe je er een gedeelte van de paddenstoelen bij, zodat de bodem van de pan bedekt is. Sauteer ongeveer 3 minuten op hoog vuur totdat ze licht gekleurd zijn.
  3. Haal met een schuimspaan uit de pan en herhaal, net zo lang tot alle paddenstoelen gebakken zijn. Doe ze dan allemaal weer terug in de pan en blus af met de witte wijn. Laat even inkoken en roer dan de bladpeterselie erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Rooster de sneden brood. Wrijf ze in met knoflook. Verdeel de burrata over het brood. Leg de gebakken paddenstoelen erop. Druppel er nog wat olijfolie over en dien op.

Dit recept is afkomstig uit De bijbel van de Italiaanse keuken, hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Italiaanse keuken wil leren kennen. Samen met Maud Moody, Nina Bogaerts en Leonardo Pacenti — chef van restaurant Toscanini in Amsterdam — maakt u een culinaire reis door Italië, waarbij alle regio’s aan bod komen. Met meer dan 200 klassieke én moderne recepten voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok!

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti