Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 vanillepeul
2 kweeperen
200 ml slagroom
300 g fromage blanc
600 ml melk
2 eidooiers
1 WALDO brownies
1 eetl. cacaopoeder
125 bakje frambozen

Zelf in huis halen: 
225 g kristalsuiker
3/4 eetl. maizena

Printen

Trifle met kweepeer, frambozen en brownie

  1. Snijd de vanillepeul overlangs doormidden, schraap de helft van het merg uit de peul, bewaar de andere helft voor de custard en doe dit samen met het halve stokje , 150 gram kristalsuiker en 0,75 liter water in een pan. Breng aan de kook.
  2. Schil de kweeperen, verwijder de klokhuizen en doe in de pan bij het water. Zorg dat te peren ruim onder water staan en laat ze 30 tot 45 minuten koken. Ze moeten zacht genoeg zijn om te eten, maar nog wel bite hebben. Laat de kweeperen in een zeef of op keukenpapier zo lang mogelijk uitlekken voordat je de trifle gaat bouwen, anders kunnen ze gaan lekken.
  3. Klop 200 ml slagroom samen met 50 gram kristalsuiker stijf. Schep voorzichtig door de fromage blanc tot je een homogeen mengsel hebt. Zet apart.
  4. Schraap de andere halve vanillepeul uit en doe het merg samen met het halve stokje en de melk in een steelpan. Breng aan de kook.
  5. Meng de eidooiers met 25 g kristalsuiker en de maïzena in een kom.
  6. Draai het vuur uit, giet beetje voor beetje de melk bij het eiermengsel en roer goed door. Doe het mengsel terug in de pan op laag vuur en roer tot er een dikke custard ontstaat. Doe terug in de kom, dek af met vershoudfolie en laat helemaal afkoelen.
  7. Verbrokkel de brownies.
  8. Begin als de peren en custard zijn afgekoeld met het bouwen van de trifle in deze volgorde: helft van het slagroommengsel, kweeperen, custard, brownies, frambozen, helft van het slagroommengsel.
  9. Gebruik een klein zeefje om het cacaopoeder over de trifle te strooien.

Ingrediënten in dit recept