Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

3 ansjovis filets, fijngehakt
1/2 citroen, geperst
1 teentje knoflook, geraspt
30 g Parmezaanse kaas, geraspt
boerenkool, fijn gesneden
1 bietje, in flinterdunne plakken
2 dagverse eieren
Baambrugs big spekblokjes
1 dikke plak zuurdesembrood à 2 cm

VOORRAADKAST

2 eetl. mayonaise
1 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

6 ansjovis filets, fijngehakt
1 citroen, geperst
2 teentjes knoflook, geraspt
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
boerenkool, fijn gesneden
2 bietjes, in flinterdunne plakken
4 dagverse eieren
Baambrugs big spekblokjes
2 dikke plakken zuurdesembrood à 2 cm

VOORRAADKAST

4 eetl. mayonaise
2 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Hak de ansjovis fijn. Pers de halve citroen en pers de knoflook. Meng in de kom de mayonaise, het citroensap, de fijngehakte ansjovis en de helft van de knoflook. Rasp de helft van de Parmezaanse kaas erboven en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de stengels van de boerenkool en snijd de blaadjes fijn. Meng de dressing door de boerenkool en kneed de dressing gedurende 2 minuten met je handen goed in – dit is nodig om de boerenkool zacht te maken. Laat minimaal 20 minuten staan zodat de dressing goed in de boerenkool trekt, ga ondertussen verder met de overige stappen.
  3. Kook de eieren in 6,5 minuten halfzacht.
  4. Schil het bietje, halveer en snijd met een mandoline of kaasschaaf in flinterdunne plakken.
  5. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de spekblokjes rondom knapperig. Snijd het zuurdesem brood in blokjes van 1 x 1 cm. Verwijder de spekblokjes uit de pan. Bak de blokjes brood in het achtergebleven bakvet in circa 5 minuten krokant. Voeg de laatste 2 minuten de overige knoflook toe.
  6. Laat de eieren schrikken en pel ze. Doe de spekblokjes, croutons en het bietje in de kom en roer door. Leg de eieren erop en serveer. Rasp de overige Parmezaanse kaas boven de salade.