Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

1 barbabietole arrosto of 2 geroosterde/gekookte bieten
Grote bol burrata (250 gram)
1 kleine venkel
2 bloedsinaasappels
Paar blaadjes radicchio
20 gram rucola
30 gram pistachenoten
5 gram dragon

VOORRAADKAST
3 eetlepels extra vierde olijfolie
1 theelepel balsamicoazijn
Peper en zout

Printen

Bereiding

De Lindenhoff Groente en Fruit Boxen zijn rijkelijk gevuld met seizoensproducten. Parels van Ruth liet zich inspireren door de zoete rooksmaak van de bijzondere barbabietole arrosto en maakte een salade met lichtbittere radicchio, sappige bloedsinaasappel, romige burrata en knapperige pistachenoten. Zij at het als lunch met stokbrood, maar is ook perfect als maaltijdsalade!

  1. Haal de schil van de barbabietole arrosto. Snijd de biet in plakken en snijd elke plak vervolgens in vieren.
  2. Snijd de venkel met een mandoline in dunne plakken. Snijd de schil van de bloedsinaasappels en snijd vervolgens in plakken. Laat de burrata in een vergiet uitlekken.
  3. Hak de dragon en pistachenoten fijn. Meng de helft van de pistachenoten samen met de fijngehakte dragon, olijfolie, balsamicoazijn en peper & zout.
  4. Verdeel de biet, venkel, bloedsinaasappels, radicchio en rucola over twee borden. Scheur de burrata in stukken en verdeel over de twee borden. Besprenkel de salade met de dressing en garneer met de overige fijngehakte pistachenoten.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT