Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

300 g bietenmix
1/2 citroen, geperst en geraspt
250 g chèvre buche (of een andere zachte geitenkaas)
200 g crème fraiche
Handje verse tijm, blaadjes gerist
Handje verse rozemarijn, fijngehakt
1 teentje knoflook, geperst
1 ei, losgeklopt
1/2 kropje lollo rosso (of een andere slasoort), gewassen en gesneden

Zelf in huis halen
2 eetl. Balsamico azijn (hebben we ook in de webwinkel)
1 lap rond taartdeeg (bijv. van Tante Fanny)*
4 eetl. olijfolie (ook in de webwinkel)

Printen

Bereiding bieten galette

tijd: circa 25 minuten bereiden + 20 minuten oventijd

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bieten met een mandoline in flinterdunne plakken. Meng het citroensap en de rasp met 2 eetl. olijfolie en een snuf zout. Doe de bieten in een kom, schenk het citroenmengsel erover, roer door en laat minimaal 15 minuten marineren.
  3. Meng ondertussen met een staafmixer of keukenmachine de helft van de geitenkaas met de crème fraiche, de tijm, rozemarijn, knoflook, zout en peper tot een egaal mengsel.
  4. Rol het taartdeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk het deeg met het geitenkaas mengsel. Laat de randen vrij. Verdeel de bieten over de taart en vouw de randen dubbel. Bestrooi met de overige geitenkaas en wat extra tijm en rozemarijn.
  5. Bestrijk de randen met het losgeklopte ei en bak de galette in circa 20 minuten gaar en goudbruin in de oven.
  6. Klop ondertussen in een saladekom een dressing met de overige olijfolie en Balsamico azijn. Voeg de salade toe aan de kom en roer door. Serveer de bieten galette met de salade

Tip: doordat de bietjes nog rauw zijn behouden ze een bite. Heb je je bietjes liever zacht? Kook de bietjes dan eerst in circa 45 minuten gaar of gebruik voorgekookte bieten.

Ingrediënten in dit recept