Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

5 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

15 g oregano
15 g  rozemarijn
15 g  tijm
100 g roomboter
2 tenen knoflook
bindtouw

Printen

Bereiding

Tip van onze chef om vlees op de barbecue extra op smaak te brengen!

  1. Bundel verse kruiden met de stelen bij elkaar om de bovenkant van een houten lepel. Bindt deze vast met het bindtouw zodat een kwast ontstaat.
  2. Plet de tenen knoflook met de zijkant van u mes. Plaats een hittebestendig bakje op de barbecue, niet in direct vuur, en smelt hierin de boter met de geplette knoflook. Haal het van het vuur voordat de boter begint te bruinen.
  3. Doop de kruidenkwast in de boter en bestrijk hiermee het vlees in aan beide kanten.
  4. Bak het vlees nog 1 minuut aan elke kant om te karamelliseren.
  5. Haal het vlees van de barbecue en kwast nogmaals in met de kruiden en boter.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT