Seizoen

zomer

Gang

bijgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Bijgerecht voor 4 personen // tijd: circa 45 minuten + minimaal 2 uur marineren

3 teentjes knoflook, geperst
1 citroen, geperst
4 takjes verse oregano, gerist en fijngehakt
400 g Baambrugs big rugfilet, in blokjes
1 rode ui, in dunne parten
500 g kwark
10 g verse dille, fijngehakt
1/2 komkommer, geraspt
3 paprika’s (1 rood / 1 geel / 1 groen)

Voorraadkast / zelf in huis halen:
4 eetl. olijfolie
4 platbroden

Ook nodig: barbecuespiezen


Bereiding

  1. Meng in een ovenschaal olijfolie, 2 teentjes knoflook, de helft van het citroensap, de oregano en een snuf zout.
  2. Rijg de Baamgrugs big blokjes en de rode ui om en om aan de spiezen. Zorg dat alle blokjes even groot zijn en allemaal het (gietijzeren) rooster raken.
  3. Leg de spiezen in de ovenschaal en besprenkel met de marinade.
  4. Laat minimaal 2 uur afgedekt marineren in de koelkast. Draai de spiezen halverwege om.
  5. Meng ondertussen in een kom de kwark, dille, overige knoflook, citroensap naar smaak, geraspte komkommer, zout en peper.
  6. Steek de barbecue aan en bereid die voor op direct grillen.
  7. Leg de paprika’s op de barbecue en grill tot ze helemaal zwart en zacht worden. Het moet er verbrand uit zien. Draai ze regelmatig om.
  8. Als ze zacht zijn haal je ze van het vuur en stop je ze in een plastic zak.
  9. Haal ze uit de zak en verwijder de groene steeltjes, zaadlijsten en het vel. Snijd in reepjes.
  10. Grill de souvlaki in circa 7-10 minuten rondom goudbruin en gaar. Gebruikt u houten spiesjes? Doe dan aluminium folie om de uiteindes zodat ze niet verbranden.
  11. Doe na het grillen een druppeltje (griekse) balsamico op de ui voor meer smaak .
  12. Leg de platbroden kort op de grill.
  13. Serveer de souvlaki met de gegrilde paprika’s, het platbrood en de tzatziki.

Ingrediënten in dit recept