Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten voor 6 personen

1 baambrugs big rollade
100 gr kastanjes, voorgekookt
100 gr gemengde paddenstoelen
1 el boter
2 takjes rozemarijn, naaldjes, fijngesneden
2 takjes tijm, blaadjes, fijngesneden

Voorraadkast
Peper en zout
1 el olijfolie

Keukenbenodigdheden
Vleesthermometer

Aardappeltjes
1 kilo gemengde aardappeltjes

Voorraadkast
2 el olijfolie

Geroosterde groentes
1 kilo knolgroentes (pastinaak, wortel, biet)
200 gr bloemspruitjes
3 tenen knoflook
1 tak rozemarijn
2 takken tijm

Voorraadkast
2 el olijfolie

Printen

Baambrugs big rollade met gebakken aardappeltjes en geroosterde groentes

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Hak de kastanjes klein evenals de paddenstoelen. Dit is je vulling dus hoe kleiner je het snijdt des te makkelijker het te verdelen is.
  3. Verhit een koekenpan met de boter en olijfolie en bak hierin de kastanjes en paddenstoelen gaar en goudbruin. Bak de tijm en de rozemarijn even mee. Zet het vuur uit en laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Rol de rollade uit en bestrooi aan de binnenkant met peper en zout. Verdeel de vulling over de binnenkant en rol de rollade nu stevig weer op. Bind deze dicht met touw.
  5. Verhit een (ovenbestendige) koekenpan met boter en olijfolie en braad hierin de rollade aan tot goudbruin.
  6. Zet in de oven met een vleesthermometer. Laat dit vervolgens in de oven garen tot het vlees een kerntemperatuur van 65˚C heeft bereikt. Haal uit de oven, dek af en laat minimaal 10 minuten rusten.
  7. Terwijl het vlees in de oven staat maak je de aardappeltjes schoon en deze snij je in kleinere stukken waar nodig. Kook de aardappeltjes even kort voor. Ongeveer 10 minuten is meestal voldoende. Giet af en laat uitdampen.
  8. Verhit nu de olijfolie in een koekenpanen bak de aardappeltjes hierin goudbruin.
  9. Voor de geroosterde groente neem je een ruime bakplaat. Maak de knolgroentes schoon en snij in ongeveer gelijke stukken. Verdeel over de bakplaat. Plet de knoflooktenen en leg die tussen de groentes evenals de rozemarijn en de tijm.
  10. Besprenkel het geheel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor ongeveer 20-30 minuten of tot de groentes gaar zijn.
  11. De bloemspruitjes kun je het beste roerbakken met olijfolie, peper en zout.
  12. Serveer de rollade in plakken met de geroosterde aardappeltjes en de geroosterde groentes.
  13. De rollade is ook heerlijk met de cranberrysaus die je maakt voor de pannacotta. Die kun je dus ook bij het hoofdgerecht gebruiken.

Ingrediënten in dit recept