Baambrugs big koteletten met paddenstoelen roomsaus
Seizoen
winterGang
sideBereidingstijd
30 minutenMoeilijkheidsgraad
ingrediënten
30 g roomboter
4 Baambrugs big koteletten
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 banaan sjalot, gesnipperd
500 g paddenstoelen mix schoongeveegd, in stukken
3 takjes tijm, gerist
1 kg aardappelmix
200 g crème fraîche
VOORRAADKAST
200 ml gevogeltefond
1 eetl. bloem
75 ml droge witte wijn
1 eetl. appelazijn
Printen
Bereiding
Bijgerecht voor 4 personen // tijd: circa 30 minuten // makkelijk en doordeweeks
- Kook de aardappelen in 20 minuten gaar
 - Smelt de helft van de boter in een koekenpan
 - Bestrooi de koteletten met zout en peper en bak ze in circa 8 minuten rondom goudbruin en gaar
 - Neem de koteletten uit de pan en houd ze warm onder een deksel
 - Verhit de overige boter in dezelfde koekenpan en bak de knoflook, sjalot met de appelazijn gedurende 2 minuten
 - Voeg de champignons toe en bak nog 3 minuten
 - Schenk de wijn erbij
 - Schraap met een spatel eventuele aanbaksels van de bodem los
 - Voeg de fond en bloem toe en laat tot de helft inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en zout en peper naar smaak erdoor
 - Leg de koteletten in de saus, neem de pan van het vuur en laat de saus staan en iets afkoelen en dikker worden
 - Bestrooi met verse peterselie en serveer met de aardappeltjes
 
Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:
                    Ontdek meer recepten
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.