Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

250 gr pastinaak, geschild en in stukken gesneden
300 g kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
2 Baambrugs big kotelet
40 g roomboter
2 takjes verse tijm, gerist
1 appel, in partjes

VOORRAADKAST

1 theel. mosterd
1 theel. honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

500 gr pastinaak, geschild en in stukken gesneden
600 g kruimige aardappels, geschild en in stukken gesneden
4 Baambrugs big kotelet
80 g roomboter
4 takjes verse tijm, gerist
2 appels, in partjes

VOORRAADKAST

2 theel. mosterd
2 theel. honing

Printen

Bereiding

  1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 minuten in gezouten water.
  2. Snijd het zwoerd en een klein randje vet van de koteletten. Dep ze droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit ¼ van de boter in een koekenpan en bak de koteletten in 10 minuten goudbruin. Keer halverwege. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Snijd de appels ongeschild in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in de lengte in 3 stukken. Verhit in een andere koekenpan ¼ van de boter en bak de appelpartjes op middelhoog vuur goudbruin. Haal de koteletten uit de pan, leg op een bord en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
  4. Verhit nogmaals ¼ van de boter in de pan waarin het vlees is gebakken, voeg de tijmblaadjes, mosterd, honing en 100 ml water toe. Breng aan de kook en roer met een houten lepel de aanbaksels los van de bodem. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet de pastinaak en aardappel af, bewaar wat kookvocht. Voeg de overige boter toe en stamp met een pureestamper tot puree, voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïg te maken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  6. Serveer de pastinaak puree met de Baambrugs big koteletten, de appeltjes en de jus.

Ingrediënten in dit recept