Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Luxe thuis barbecue

Carnivoren opgelet! Met deze 3 heerlijke barbecue-gerechten van foodies zet je de lekkerste stukken vlees – letterlijk en figuurlijk – in het zonnetje!

Speciaal voor de nieuwste foodies magazine is foodfotograaf en receptenmaker Willem aan de slag gegaan op de barbecue met prachtige stukken vlees uit onze slagerij; dubbeldoel entrecôte, Simmentaler côte de boeuf en Baambrugs Big rack. En wij mogen deze recepten exclusief met jullie delen! Dus ontdek op deze pagina meer over de herkomst van de verschillende stukken vlees en hoe u deze perfect kunt bereiden. Natuurlijk kunt u de recepten ook eenvoudig met één klik bestellen en gekoeld thuis laten bezorgen wanneer u wilt.

De barbecue selectie van Foodies

Ontdek de 3 stukken vlees waar foodies Willem mee aan de slag is gegaan!

X
LINDENHOFF
FOODIES

Dubbeldoel entrecôte

Entrecôte is een echte grillklassieker. Deze entrecotes van het dubbeldoel rund van Lindenhoff zijn mooi gemarmerd. Een entrecôte is niet heel moeilijk om te grillen. Je bepaalt de juiste gaarheid door te voelen aan het vlees. Vergelijk het met de veerkracht in de muis van je hand: met vlakke, ontspannen hand komt dit overeen met een rauwe steak. Plaats de toppen van je duim en wijsvinger op elkaar en het voelt als rare. Je duim op je middelvinger voelt als medium/rare, je ringvinger als medium en je pink als well-done. De entrecôte is echt werkvlees, het is minder mals van zichzelf dan bijvoorbeeld een ribeye of tournedos, maar wel ontzettend smaakvol. Snijd het vlees niet te dik en laat het na het grillen rusten. Laat het vetrandje aan het vlees zitten tijdens het grillen, het zorgt voor extra smaak en beschermt het vlees tegen uitdrogen.

over het ras

Dubbeldoel is geen ras op zich, maar een verzamelnaam voor koeien die voor melk en vlees gehouden worden. Onze dubbeldoel koeien zijn robuuste Fleckvieh, MRIJ & Blaarkop runderen, afkomstig van kleine Nederlandse boerderijen. Het vlees is mooi gemarmerd en heerlijk vol van smaak.

Bestel recept

X
LINDENHOFF
FOODIES

Simmentaler côte de boeuf

De Simmentaler côte de boeuf is een van de absolute topsteaks voor op de barbecue. Er zit nog een bot in en daarom is hij altijd dik gesneden. Gebruik daarom een kernthermometer om de juiste gaarheid te bepalen. Steek de thermometer altijd in het dikste stuk, vlakbij het bot. De reverse-searing-methode in ons recept geeft je veel controle over het proces. Ook de côte de boeuf heeft wel wat vet, wat ontzettend smaakvol is, maar uiteraard ook na bereiding weggesneden kan worden. Een mooie methode om te serveren is het vlees in zijn geheel van het bot te snijden, in plakken te snijden en vervolgens met het bot op te dienen. Er is altijd wel een lekkerbek die het bot wil afkluiven.

over het ras

De Simmentalers van Lindenhoff zijn beesten die opgroeien in de uitlopers van de Zuid-Duitse Alpen. Het vlees van de Simmentaler heeft veel smaak en karakter, met een mooie vetdooradering en een vrij grove draad.

Bestel recept

X
LINDENHOFF
FOODIES

Baambrugs big rack

De racks van het Baambrugs Big, een bijzonder ras gekruist op de boerderij van Lindenhoff, kun je op twee manieren barbecueën. Je kunt ze natuurlijk portioneren, dan heb je in feite de beste karbonades of pork chops die je ooit hebt gegeten. Maar de vetlaag en zwoerd kun je ook mooi krokant bakken als je het vlees in zijn geheel braadt. Hiervoor heb je wel een (grote) barbecue nodig, waar je het vlees van directe hitte kunt afschermen. De vele kamado’s die momenteel populair zijn, zijn heel geschikt. Ook hiervoor is een kernthermometer absoluut aan te raden om de juiste gaarheid te bepalen.

over het ras

Het Baambrugs Big groeit op in de Baambrugge en omstreken, waar het dier in ruime hokken leeft met volop frisse lucht, daglicht en uitloop naar buiten. Het rosé vlees is een culinaire delicatesse vanwege het sappige, smaakvolle karakter.

Bestel recept

Barbecueliefhebbers opgelet!

De zon laat zich door niets tegenhouden. Laten we er optimaal van genieten en onze barbecue aansteken!

Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

Entrecote met gegrilde groene asperges en paprikasalsa

Van: Lindenhoff x Foodies barbecue

Bekijk het gerecht

...

Côte de boeuf met Zeeuws zout en dragonboter

Baambrugs big rack met gegrilde prei in mosterd-roomsaus

3 barbecue recepten foodies

“Bewaar de dragonboter die je overhebt tot 2 weken in de koelkast. Lekker op een stokbrood of volgende week weer op zo’n lekkere steak!”
- Willem
Foodies op de deurmat

Foodies op de deurmat

Deze uitgave van foodies ligt nu in de winkels! Kunt u nou geen genoeg krijgen van deze heerlijke recepten? Neem dan een abonnement op de foodies. Foodies gelooft dat u gelukkiger wordt wanneer u aandacht heeft voor uw maaltijden, wanneer u kookt en bakt met pure ingrediënten en erbij stil staat waar uw eten vandaan komt. Daarom vindt u in de foodies de lekkerste recepten en mooie food-verhalen — mét handige persoonlijke tips van de redactie voor het allermooiste resultaat!

De Lindenhoff slagerij

Bij onze slagerij kunt u terecht voor het mooiste vlees van rustieke rassen; het Gasconne rund- en kalf, Kamper lam, Baambrugs big, Gasconne varken en Simmentaler rund. Ons vlees wordt vakkundig gerijpt (minimaal 21 dagen) in speciaal daarvoor ontwikkelde koelcellen. Bij een bestelling portioneren onze slagers het vlees – iedere bestelling wordt dus op maat gemaakt! Ook bieden we mooie worsten en andere vleeswaren, en een breed Wild & Gevogelte assortiment van onze leverancier Pieter van Meel.

Ontdek onze slagerij
LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten