Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Witlofgratin met blauwe kaas en zuurdesem crumble

--,--
Voeg producten toe

Seizoen

winter

Gang

main

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

6 stronkjes witlof
50 g roomboter
400 ml melk
100 g emmentaler, geraspt
150 g Gorgonzola Dolce
1 plak zuurdesembrood, korsten verwijderd

VOORRAADKAST

1 eetl. witte wijnazijn
3 eetl. bloem

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de harde kern en de buitenste blaadjes van het witlof, kook in 10 minuten beetgaar en laat goed uitlekken.
  2. Maak een kaassaus: smelt de boter, roer er de bloem door en laat even zacht bakken in de pan. Blus af met de melk en azijn en roer goed met een garde zodat er geen klontertjes ontstaan. Voeg er de geraspte emmentaler en de helft van de gorgonzola aan toe en breng op smaak met peper en een klein beetje zout.
  3. Giet de saus over de witlof rolletjes in een ovenschaal en leg er de resterende gorgonzola, in blokjes, over. Hak het broodkruim tot grove kruimels en strooi dit ook over de witlof. Laat 25 minuten in de oven gratineren.

Tip: je kan de rolletjes witlof ook nog omwikkelen met Italiaanse rauwe ham

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Witlofgratin met blauwe kaas en zuurdesem crumble

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt