Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

180 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

50 g boerenroomboter
1 ui, gesnipperd
1 winterpeen, in blokjes
1 stengel bleekselderij, in plakjes
2 tenen knoflook, geperst
800 g poulet van hert, haas of ree (in dit recept wordt hert gebruikt)
1 flesje bier Abcoudje (of een ander donker bier)
1 potje Lindenhoff hertenjus
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
2 laurierblaadjes
400 g verse friet van Frietboutique
1 potje zelf ingemaakte rode kool

Zelf in huis halen
2-3 dikke plakken ontbijtkoek, in blokjes

Voor de rode kool
1 rodekool
2 laurierblaadjes

Zelf in huis halen
75 g kristalsuiker
75 ml water
250 ml witte wijnazijn
200 ml suikerstroop
2 theel. mosterdzaad
250 ml rode wijn
½ eetl. pimentbessen, geplet
¼ eetl. kruidnagel

 

Printen


Bereiding wildstoof

  1. Smelt de boter in een braadpan met dikke bodem. Bak hierin de ui, peen, bleekselderij en knoflook 3 minuten.
  2. Schep het vlees erdoor en bak in 3 minuten rondom bruin.
  3. Schenk het bier in de pan en voeg de hertenjus, kruiden en de ontbijtkoek toe en breng aan de kook.
  4. Draai het vuur laag en stoof het vlees in 2 uur zachtjes gaar. Neem de laatste 30 minuten het deksel van de pan stoofvlees en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken.
  5. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak de verse friet op 170 graden tussen de 3 en 4 minuten af. Verwarm de rode kool, serveer met de friet en het stoofvlees en versgehakte peterselie.

Ingemaakte rode kool (Deze kan al eerder worden klaargemaakt!)

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rodekool. Snijd de kool in 8 parten en laat de kern zitten.
  2. Doe de parten in een grote pan, voeg alle overige ingrediënten toe, behalve het mosterdzaad. Zorg dat alles onder water staat en doe een deksel op de pan.
  3. Breng aan de kook en laat circa 2 uur zachtjes pruttelen tot de kool beetgaar is. Doe de rodekool in een schone weckpot en voeg het mosterdzaad toe. Laat afkoelen en zet 2 dagen in de koelkast.

Tip: de rodekool is in afgesloten pot zeker een aantal weken houdbaar.

Ingrediënten in dit recept