Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Wilde eend van de jacht

€ --,--
Voeg producten toe

Gang

main

Bereidingstijd

60 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was en snijd de aardappelen in blokjes van 1 cm x 1 cm en schrap de worteltjes. Ris de blaadjes van 1 takje rozemarijn en snijd fijn.
  3. Leg de aardappelblokjes en worteltjes op een bakplaat, hussel om met 1 eetl. olijfolie en de rozemarijn en bestrooi met zout en peper. Bak in circa 20-30 minuten goudbruin in de oven. Schep regelmatig om.
  4. Dep de eenden droog met keukenpapier. Besmeer rondom met boter en bestrooi met zeezout en versgemalen peper. Kneus de teentjes knoflook en snijd de appel in plakjes. Stop in elke eend wat knoflook, rozemarijn en de plakjes appel. Zet de eenden in het midden van de oven en bak in circa 14 -18 minuten gaar en goudbruin en gaar tot een kerntemperatuur van 55 graden.
  5. Snijd vervolgens de poten van het karkas en braad die nog 10 minuten langer. Laat de eenden ondertussen 10 minuten rusten in aluminium folie, met de borst naar beneden.
  6. Snijd de lollo rosso in grove stukken. Klop een dressing van de overige olijfolie, mosterd en azijn en breng op smaak met zout en peper. Doe de salade in een kom en besprenkel met de dressing naar smaak.
  7. Maak een jus van het bakvet door deze kort in te koken met de witte wijn en slagroom. Doe de appelpartjes en 1 à 2 teentjes van de geplette knoflook uit de eend in een hoge mengbeker. Voeg de jus toe en mix tot een romig geheel. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de eend en de poten met de groenten, aardappel en jus.

Over wilde eend
Het vlees van wilde eend is rood tot donkerrood, heeft een krachtige smaak en is door de vele beweging van de eend mager en goed doorbloed. Snijd bij het serveren de borstfilets voorzichtig los van het karkas. Pluk eventueel achtergebleven vlees los met de vork. Server op ieder bord één borstfilet en één poot.
Let op: je kan hagel in het vlees tegenkomen, wees dus altijd voorzichtig tijdens het eten.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Wilde eend van de jacht

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt