Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

langzaam gegaarde ribeye met friet, dragon mayonaise en een frisse salade

Gang

main

Bereidingstijd

150 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
dubbeldoel ribeye, op kamertemperatuur

25 g roomboter
50 g sperziebonen
5 g verse dragon
1/2 kleine sjalot
1 potje Lindenhoff mayonaise
1/2 krop botersla

 

VOORRAADKAST
1/2 eetl. olijfolie
100 ml rode wijn
1 eetl. witte wijnazijn
zonnebloemolie, om te frituren

 

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
dubbeldoel ribeye, op kamertemperatuur
50 g roomboter
100 g sperziebonen
10 g verse dragon
1 kleine sjalot
1 potje Lindenhoff mayonaise
1 krop botersla

VOORRAADKAST
1 eetl. olijfolie
200 ml rode wijn
2 eetl. witte wijnazijn
Zonnebloemolie, om te frituren

 

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 80 °C. Dep de ribeye goed droog. Verhit 25 g roomboter met de olijfolie in een koekenpan of braadpan op hoog vuur tot de boter lichtbruin begint te kleuren. Bak het vlees in circa 3 minuten rondom goudbruin.
  2. Neem het vlees uit de pan en leg het in een braadslede. Blus de aanbaksels in de pan af met rode wijn en laat ze tot de helft inkoken. Schenk de saus bij het vlees zodat het vlees er net in ligt en leg de overige boter erbovenop. Prik een vleesthermometer zijwaarts tot halverwege in het vlees en zet de braadslede in het midden van de oven. Gaar het vlees in circa 2-3 uur tot het een kerntemperatuur van 50 °C heeft bereikt. Bedruip het vlees ieder uur met het vocht uit de braadslede.
  3. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens in circa 7 minuten beetgaar en spoel af onder koud water.
  4. Hak de dragon fijn en snipper de sjalot. Meng in een kommetje de mayonaise met de dragon.
  5. Meng in een ander kommetje 1 eetl. van de mayonaise met de witte wijnazijn en de sjalot. Was de sla en snijd de bladeren in grove stukken. Doe de sla en sperziebonen in een kom en sprenkel de dressing erover.
  6. Laat het vlees, zodra het de juiste temperatuur heeft bereikt, in aluminiumfolie even rusten.
  7. Bak de verse friet op 170 graden tussen de 3 en 4 minuten af in de frituur.
  8. Snijd de ribeye in dunne plakken, bestrooi met zout en peper en serveer met de frieten, salade en dragonmayonaise.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


langzaam gegaarde ribeye met friet, dragon mayonaise en een frisse salade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten