Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Warme salade van geroosterde kool met koud gerookte forel

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 grote spitskool
1 teen knoflook
100 g radijsjes
100 g walnoten
200 gram gekookte bieten
2 filets koud gerookte forel
5 g dragon
1 breekbrood van van Menno
½ Sorrento citroen
100 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 grote spitskolen
2 teen knoflook
200 g radijsjes
200 g walnoten
400 gram gekookte bieten
4 filets koud gerookte forel
10 g dragon
1 breekbrood van van Menno
1 Sorrento citroen
200 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in 8 min goudbruin en knapperig.
  2. Snijd de spitskool in dunne repen. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spitskool in 3-5 minuten tot deze geslonken is en goudbruin van kleur. Pel en snipper ondertussen de knoflook, voeg deze toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en pluk de blaadjes van de dragon. Snijd de biet in blokjes.
  4. Meng de spitskool met het citroensap, de radijsjes, de walnoten en biet in een grote kom en hussel om.
  5. Verdeel de salade over de borden, breek de forel in stukken en leg op de salade. Serveer met een schep crème fraîche en het brood.

 

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Warme salade van geroosterde kool met koud gerookte forel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten