Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 grote spitskool
1 teen knoflook
100 g radijsjes
100 g walnoten
200 gram gekookte bieten
2 filets koud gerookte forel
5 g dragon
1 breekbrood van van Menno
½ Sorrento citroen
100 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 grote spitskolen
2 teen knoflook
200 g radijsjes
200 g walnoten
400 gram gekookte bieten
4 filets koud gerookte forel
10 g dragon
1 breekbrood van van Menno
1 Sorrento citroen
200 g crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak het brood in 8 min goudbruin en knapperig.
  2. Snijd de spitskool in dunne repen. Verhit 2-3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin de spitskool in 3-5 minuten tot deze geslonken is en goudbruin van kleur. Pel en snipper ondertussen de knoflook, voeg deze toe en bak nog 1 minuut mee.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes. Hak de walnoten grof en pluk de blaadjes van de dragon. Snijd de biet in blokjes.
  4. Meng de spitskool met het citroensap, de radijsjes, de walnoten en biet in een grote kom en hussel om.
  5. Verdeel de salade over de borden, breek de forel in stukken en leg op de salade. Serveer met een schep crème fraîche en het brood.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT