Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Personen 2 // Bereidingstijd: 25 minuten + 20 minuten wachttijd 2 varkensrugfilets
250 g Agria aardappels
1 sinaasappel
1 grapefruit
1 venkel
10 g munt
125 g pancetta tesaZelf in huis:
4 el olijfolie
Personen 4 // Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten wachttijd4 varkensrugfilets
500 g Agria aardappels
2 sinaasappels
2 grapefruits
2 venkels
15 g munt
250 g pancetta tesaZelf in huis:
6 el olijfolie
Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 220 graden.
  2. Haal de varkensrugfilet uit de koeling en laat het op kamertemperatuur komen.
  3. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Spoel ze af met koud water en maak ze goed droog met een theedoek. Meng ze met de olijfolie, zout en peper en verdeel ze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zet ze in de oven voor 15-25 minuten, tot ze licht krokant zijn langs de randen.
  4. Snijd de schil rondom weg van de sinaasappel. Snijd vervolgens tussen de vliesjes om zo de losse partjes eruit te snijden. Snijd zo alle partjes los in een kom en knijp de sap uit de resterende vliesjes. Herhaal met de grapefruit.
  5. Snijd de venkel in de lengte door de helft. Snijd de harde wortel eruit en snijd dan de venkel in zo dun mogelijke plakjes – gebruik hier eventueel een mandoline voor. Pluk de muntblaadjes en meng met de venkel, de gesneden citrus en een snuf zout.
  6. Wikkel de varkensrugfilet met de pancetta en bak rondom tot de pancetta knapperig is en de varkensrugfilet gaar. Circa 8 minuten in totaal.