Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Tartaar van gerookte makreel met ingemaakte komkommer en radijs

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 bos radijzen
½ komkommer
1 gerookte makreel
1 sjalot, gesnipperd
2 eetl. crème fraîche
½ Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille

VOORRAADKAST

50 ml wittewijn- of natuurazijn
1 theel. suiker
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 bossen radijzen
1 komkommer
2 gerookte makrelen
1 sjalot, gesnipperd
4 eetl. crème fraîche
1 Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille

VOORRAADKAST

100 ml wittewijn- of natuurazijn
2 theel. suiker
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
  3. Bak het brood 10 minuten in de oven.
  4. Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Als er per ongeluk graten meekomen, haal deze er dan weer uit. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met
    zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
  3. Bak het brood 10 minuten in de oven.
  4. Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Tartaar van gerookte makreel met ingemaakte komkommer en radijs

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten