Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 bos radijzen
½ komkommer
1 gerookte makreel
1 sjalot, gesnipperd
2 eetl. crème fraîche
½ Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille

VOORRAADKAST

50 ml wittewijn- of natuurazijn
1 theel. suiker
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 bossen radijzen
1 komkommer
2 gerookte makrelen
1 sjalot, gesnipperd
4 eetl. crème fraîche
1 Sorrento citroen
½ zuurdesembrood
5 g dille

VOORRAADKAST

100 ml wittewijn- of natuurazijn
2 theel. suiker
zout en peper

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 1 eetlepel citroensap. Breng op smaak met zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
  3. Bak het brood 10 minuten in de oven.
  4. Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de radijs en komkommer in dunne reepjes. Meng met de azijn, suiker en een snuf zout. Laat staan terwijl u de rest van de ingrediënten bereidt.
  2. Pluk het vlees van de makreel in kleine stukjes met uw handen of een vork. Als er per ongeluk graten meekomen, haal deze er dan weer uit. Pel en snipper de sjalot. Haal de dille van de steel en hak fijn. Meng de makreel met de crème fraîche, sjalot, ¾ van de dille en 2 eetlepels citroensap. Breng op smaak met
    zout en peper en eventueel nog wat meer citroensap.
  3. Bak het brood 10 minuten in de oven.
  4. Gebruik een uitsteekring om de makreel in strakke cirkels te verdelen op de borden. Als u die niet heeft, kunt u het ook zelf in mooi vormen. Garneer met de achtergehouden dille. Verdeel ook de ingemaakte groente over de borden en serveer met het brood.

Ingrediënten in dit recept