Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

40 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

600 g flespompoen
5 takjes tijm
3 teentjes knoflook
guanciale
200 g fresine
50 g Pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1200 g flespompoen
10 takjes tijm
6 teentjes knoflook
guanciale
400 g fresine
100 g Pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

Printen

Spaghetti met pompoen en guanciale

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten en doe samen met de tijm en hele tenen knoflook – de schil mag eraan blijven – in de oven. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en bak 25 minuten.
  2. Verhit een koekenpan op halfhoog vuur en bak hierin de guanciale in 3-5 minuten knapperig. Draai af en toe om.
  3. Breng een grote pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de fresine hierin zoals aangegeven op de verpakking. Doe dit pas als je de pompoen uit de oven haalt.
  4. Snijd de pompoen uit de schil en doe de helft in de kom van een staafmixer, samen met een gepelde teen knoflook. Pureer de pompoen met een scheutje water tot er een vloeibare en gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de pasta af en bewaar een beetje van het kookvocht. Meng de pasta met de pompoensaus. Voeg als de saus te droog wordt eventueel wat kookwater toe. Verdeel over de borden.
  6. Snijd de rest van de pompoen in blokjes en verdeel over de borden. Snijd of breek de guanciale in kleinere stukjes en verdeel over de borden. Serveer met de Pecorino om eroverheen te raspen.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT