Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Spaghetti met mosselen en pittige cherrytomatensaus

--,--
Voeg producten toe

Gang

main

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g spaghetti
500 gram mosselen
1 teen knoflook
1/2 rode peper
250 g cherrytomaten
10 g peterselie
1/2 citroen

VOORRAADKAST
3 el olijfolie
50 ml witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g spaghetti
1 kg mosselen
2 tenen knoflook
1 rode peper
500 g cherrytomaten
20 g peterselie
1 citroen

VOORRAADKAST
5 el olijfolie
75 ml witte wijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
  5. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  6. Voeg de mosselen toe aan de pan met het knoflook-cherrytomatenmengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
  7. Bewaar circa 200 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  8. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  9. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.

Bereiding voor 4 personen

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Spoel de mosselen in ruim koud water. Verwijder de openstaande en beschadigde exemplaren.
  5. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  6. Voeg de mosselen toe aan de pan met het knoflook-cherrytomatenmengsel. Doe de deksel op de pan en breng alles aan de kook. Kook de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar. Schud de pan tussendoor een paar keer om.
  7. Bewaar circa 300 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  8. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  9. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Spaghetti met mosselen en pittige cherrytomatensaus

Ingrediënten in dit recept

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt