Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g spaghetti
1 teen knoflook
1/2 rode peper
250 g cherrytomaten
10 g peterselie
1/2 citroen
1 bakje gestoomde mosselen

VOORRAADKAST

3 el olijfolie
50 ml witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g spaghetti
2 tenen knoflook
1 rode peper
500 g cherrytomaten
20 g peterselie
1 citroen
2 bakjes gestoomde mosselen

VOORRAADKAST

5 el olijfolie
75 ml witte wijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  5. Bewaar circa 200 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  6. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  7. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.

Bereiding voor 4 personen

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
  2. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  3. Snijd de knoflook en rode peper in dunne plakjes. Halveer de cherrytomaten en snijd de peterselie fijn.
  4. Verwarm 5 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en chilipeper tot de knoflook net begint te verkleuren. Voeg de cherrytomaten en de witte wijn toe. Bestrooi met zout en peper en laat het 3 minuten verder inkoken.
  5. Bewaar circa 300 milliliter van het pastawater. Giet dan de pasta af en voeg toe aan de pan met saus.
  6. Zet op middelhoog vuur en voeg de mosselen, peterselie en de rasp en sap van een halve citroen toe. Voeg beetje bij beetje wat pasta water toe om een smeuïge saus te krijgen.
  7. Laat de pasta al roerend in de saus koken tot de saus na een paar minuten iets dikker is.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT