Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

tussengerecht
voorgerecht

Bereidingstijd

15 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

12 slow escargots
1 stokbrood

Printen

Slow escargots met knoflook Guernsey boter

Deze heerlijke specialiteit is afkomstig van slakkenkwekerij Slow Escargots in Zaltbommel. Bij Slow Escargots zijn ze ervan overtuigd: gelukkige slakken zijn lekkerder. Daarom wordt het natuurlijke ritme van het de slakken gerespecteerd, kunnen de dieren hun eieren in de volle grond leggen en krijgen ze dagelijks onbespoten verse bladgroente, maar ook tijm, basilicum en rozemarijn voorgeschoteld. Deze kruidenplanten vormen niet alleen een natuurlijke bescherming tegen ziekten, maar geven de slakken bovendien een unieke, verfijnde smaak. De slakken zijn klassiek getopt met een huisgemaakt mengsel van Guernsey boter, knoflook en verse kruiden. Ze zijn voorgegaard en hoeven alleen nog even in de oven. Heerlijk met een glas wijn en een stukje vers afgebakken stokbrood.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Plaats de slakken in het schaaltje en verwarm circa 8 minuten.
  3. Het afbakken van brood is heel simpel, maar wel afhankelijk van de oven die je hebt. Het brood is al ongeveer drie kwart gebakken, dus gewoon gaar. Waar het om gaat is dat de korst mooi goudbruin kleurt. De algemene richtlijn is: 6 tot 12 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden. Is je oven feller, en kleurt het brood te snel of ongelijkmatig, verlaag dan de oventemperatuur naar 200 graden. Duurt het te lang voordat het brood kleurt, verhoog dan de temperatuur naar 240 graden.