Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

40 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 paprika
1 courgette
1 gerookte makreel
1/2 kropsla
1/2 citroen
50 g yoghurt
25 g walnoten
1 breekbrood van Menno
5 g basilicum

VOORRAADKAST

3 el olijfolie
1 tl mosterd
1 tl honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 paprika’s
2 courgettes
2 gerookte makrelen
1 kropsla
1 citroen
100 g yoghurt
50 g walnoten
1 breekbrood van Menno
10 g basilicum

VOORRAADKAST

6 el olijfolie
2 tl mosterd
2 tl honing

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in grove stukken. Snijd ook de courgette in gelijkmatige blokjes. Doe alles in een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper en rooster 30 minuten.
  3. Maak de makreel schoon door het vel te verwijderen en de filets van de graat af te halen. Breek het in grove stukken en controleer of er geen losse graten in zitten.
  4. Snijd de kropsla in eetbare stukken, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  5. Maak ondertussen de dressing. Doe de mosterd, honing en de sap van ½ citroen samen in een kom. Voeg dan langzaam 2 eetlepels olijfolie al kloppend toe met een garde. Wanneer je een dikke dressing hebt kan de yoghurt erbij samen met zout en peper.
  6. Leg de walnoten op een ovenvaste schaal en zet het in de oven voor de laatste 5 minuten voordat de groenten klaar zijn. Bak nu ook het breekbrood af.
  7. Als de groenten klaar zijn begin dan met het opmaken van de borden. Maak de kropsla aan met een beetje dressing en verdeel over de borden, doe dit pas op het laatste moment om te voorkomen dat de sla slap wordt. Leg hierop wat van de gegrilde groenten samen met de walnoten. Verdeel hierover de makreelfilet en schep nog een beetje dressing eroverheen. Garneer met de geplukte basilicum blaadjes en serveer meteen

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwijder de zaadlijst uit de paprika en snijd in grove stukken. Snijd ook de courgette in gelijkmatige blokjes. Doe alles in een ovenschaal met 1 eetlepel olijfolie en zout en peper en rooster 30 minuten.
  3. Maak de makreel schoon door het vel te verwijderen en de filets van de graat af te halen. Breek het in grove stukken en controleer of er geen losse graten in zitten.
  4. Snijd de kropsla in eetbare stukken, spoel af met koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
  5. Maak ondertussen de dressing. Doe de mosterd, honing en de sap van 1 citroen samen in een kom. Voeg dan langzaam 4 eetlepels olijfolie al kloppend toe met een garde. Wanneer je een dikke dressing hebt kan de yoghurt erbij samen met zout en peper.
  6. Leg de walnoten op een ovenvaste schaal en zet het in de oven voor de laatste 5 minuten voordat de groenten klaar zijn. Bak nu ook het breekbrood af.
  7. Als de groenten klaar zijn begin dan met het opmaken van de borden. Maak de kropsla aan met een beetje dressing en verdeel over de borden, doe dit pas op het laatste moment om te voorkomen dat de sla slap wordt. Leg hierop wat van de gegrilde groenten samen met de walnoten. Verdeel hierover de makreelfilet en schep nog een beetje dressing eroverheen. Garneer met de geplukte basilicum blaadjes en serveer meteen

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT