Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Rigatoni met tomaat en gerookte makreel

Gang

main

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

4 trostomaten
1 teentje knoflook
200 g rigatoni
2 eetl. crème fraîche of crème crue
1 gerookte makreelfilet
30 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

8 trostomaten
2 teentjes knoflook
400 g rigatoni
4 eetl. crème fraîche of crème crue
2 gerookte makreelfilet
60 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

8 eetl. olijfolie

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kerf de tomaten aan de onderkant in. Blancheer de tomaten 2 minuten in het kokende water. Neem ze er met een schuimspaan uit en dompel ze enkele minuten onder in een kom koud water. Verwijder de velletjes, halveer de tomaten en druk de pitjes eruit.
  2. Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in dezelfde pan met kokend water.
  3. Pureer ondertussen de tomaten, knoflook en olijfolie glad in een mixer.
  4. Verwarm de tomatensaus in een koekenpan, roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Giet de rigatoni af en roer de door de saus. Verbrokkel de helft van de makreelfilet boven de saus en roer door. Schep in borden, leg de overige makreel erop en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Rigatoni met tomaat en gerookte makreel

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten