Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Chef

Chef Leonardo Pacenti

Seizoen

herfst

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

10 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Ingrediënten:
2 doosjes Lindenhoff x Leonardo Pacenti radicchio ravioli
100 ml melk
150 gram gorgonzola piccante
4 blaadjes ronde radicchio
een handje walnoten

Let op: Het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn.

Printen

Bereiding

  1. Breng een pan met ruim water en een flinke schep zout aan de kook.
  2. Verwarm de melk en gorgonzola langzaam in de pan.
  3. Wals het melk-gorgonzola mengsel voor 2 minuten tot er een gladde massa ontstaat.
  4. Voeg de ravioli toe aan het kokende water en kook deze in 4 minuten beetgaar.
  5. Rol de blaadjes van radicchio op en snij deze in kleine reepjes.
  6. Hak de walnoten grof.
  7. Haal de ravioli voorzichtig met een schuimspaan uit de pan, maar bewaar wat kookvocht.
  8. Leg de ravioli in de pan met saus en voeg een eetlepel van het kookvocht toe. Wals het geheel nog 1 minuut en maak het gezellig in de pan!
  9. Leg de ravioli op een bord, schep er een lepel saus overheen. Maak de pasta af met de radicchio en gehakte walnoten.

Ingrediënten in dit recept

over de Chef - Chef Leonardo Pacenti