Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

35 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g quinoa
1 aubergine
1 sjalot
½ komkommer
100 ml yoghurt
20 g munt
1 teen knoflook
20 g koriander
½ citroen, sap

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g quinoa
2 aubergines
2 sjalotten
1 komkommer
200 ml yoghurt
30 g munt
2 tenen knoflook
30 g koriander
1 citroen, sap

VOORRAADKAST

olijfolie
zout en peper

Printen

Bereiding

  1. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de aubergine in plakken van 1 centimeter. Verhit een flinke laag olie in een grillpan op hoog vuur en bak hierin de aubergines in 5 tot 7 minuten goudbruin. Pel ondertussen de sjalotten en snijd in zo dun mogelijke ringen.
  2. Haal de aubergines uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Draai het vuur laag, voeg eventueel wat extra olie toe en bak de sjalotten in 8 tot 10 minuten goudbruin en knapperig. Blijf constant roeren. Let opdat de sjalotten niet verbranden – ze garen uit de pan nog iets door! De olie moet zachtjes pruttelen, zet hiervoor het vuur af en toe iets hoger of lager.
  3. Giet de sjalotten af in een zeef boven een kom. Bewaar de olie apart en laat de knapperige sjalotten uitlekken op keukenpapier. Spreid ze goed uit over 1 laag zodat ze knapperig blijven en breng op smaak met zout.
  4. Rasp de komkommer en hak de muntblaadjes fijn voor de tzatziki. Meng de komkommer en de helft van de muntblaadjes met de yoghurt en rasp de knoflook erboven. Meng, proef en breng op smaak met zout.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT