Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

summer

Gang

main

Duration

40 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 4 personen

500 g gerookt en gepekeld pulled pork
500 g cavolo nero
½ bos bospeen
1 ½ rode ui
1 ½ el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
4 briochebollen

VOORRAADKAST

2 el rode wijnazijn
2 el honing of 2 el rietsuiker
Worcestershire saus
tabasco of hot sauce (optioneel)
plantaardige olie

Printen

Bereiding

BARBECUESAUS

 1. Snipper 1 rode ui. Fruit deze aan in plantaardige olie – geen olijfolie – en zorg dat de ui geen kleur krijgt, maar alleen glazig bakt. Breng op smaak met zout. Blus eventueel af met een scheut cognac en flambeer. 
 2. Voeg 1 eetlepel rode wijnazijn en de rest van de rietsuiker of honing toe. 
 3. Breng op smaak met de Worcestershire saus en voeg eventueel tabasco toe voor een iets zuurdere smaak of hot sauce voor meer pit. 
 4. Voeg de ketchup toe en breng het geheel aan de kook. Haal bij de eerste bubbels de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Roer af en toe om.  Tip van de chef | “Heeft u over? Doe de saus terug in de schoongemaakte ketchuppot. De barbecuesaus is goed in de koelkast te bewaren.”

PULLED PORK

Ga voor gemak:

 1. Laat het vlees en het vocht in een aluminium bakje opwarmen op de barbecue. Zorg dat het bakje afgesloten is met aluminiumfolie en dat deze niet direct boven smeulende kolen of een hittebron staat. Laat zo 20 tot 30 minuten staan bij een maximum temperatuur van ongeveer 120 °C – het is al gaar! Controleer tussendoor of het vlees niet aanbrand. Maak intussen de kale slaw.

Ga vlammen als een grill master:

 1. Giet het vocht af, bewaar dat apart en haal het varkensvlees uit het zakje. Smeer licht in met zonnebloemolie en plaats het vlees op de grill boven directe hitte – ongeveer 250 °C – zodat de buitenkant mooi bruin kleurt. Pas op dat het vlees nu nog niet uit elkaar valt en draai het met zorg en liefde om. Wanneer het vlees aan alle kanten een lekkere korst heeft, legt u het vlees in een aluminiumbakje en giet het achtergehouden vocht erbij. Dek af met aluminiumfolie en laat het vlees nog kort doorwarmen op indirecte hitte van ongeveer 120 °C. Maak intussen de kale slaw.
 2. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en roer de stukjes door de barbecuesaus.

KALE SLAW

 1. Vouw de cavolo nero dubbel om zo de harde, taaie nerf er gemakkelijk uit te scheuren.
 2. Was de bladeren goed en stapel er een aantal op elkaar, rol deze op en snijd van dat rolletje dunne reepjes van 2 mm. Draai uw plank een kwartslag en snijd vervolgens de reepjes nog 3 keer door zodat u blokje in plaats van reepjes heeft. 
 3. Was de bospeen en verwijder de onderkanten,  maar laat het loof eraan zitten voor grip. 
 4. Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof.Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.”
 5. Snijd een halve rode ui in dunne ringen. Maak een dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, 1 el rode wijnazijn en 1 el honing of 1 el suiker te mengen.
 6. Doe de cavolo nero, rode ui en wortel in een kom en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
 7. Kneed de salade een poosje stevig met uw handen, zodat de vezels van de cavolo nero breken, het blad zacht wordt en de sappen van de kool mengen met de dressing en zo een geheel vormen.

SERVEREN

 1. Snijd de briochebollen open en gril deze kort op de barbecue. 
 2. Beleg met de kale slaw en schep hier een goede portie pulled pork op.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT