Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Pulled pork met kale slaw op brioche

--,--
Voeg producten toe

Seizoen

summer

Gang

main

Bereidingstijd

40 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Voor 4 personen

500 g Lindenhoff pulled pork
500 g cavolo nero
½ bos bospeen
1 ½ rode ui
1 ½ el mayonaise
2 el Griekse yoghurt
4 briochebollen

VOORRAADKAST

2 el rode wijnazijn
2 el honing of 2 el rietsuiker
Worcestershire saus
tabasco of hot sauce (optioneel)
plantaardige olie

Printen

Bereiding

BARBECUESAUS

  1. Snipper 1 rode ui. Fruit deze aan in plantaardige olie – geen olijfolie – en zorg dat de ui geen kleur krijgt, maar alleen glazig bakt. Breng op smaak met zout. Blus eventueel af met een scheut cognac en flambeer. 
  2. Voeg 1 eetlepel rode wijnazijn en de rest van de rietsuiker of honing toe. 
  3. Breng op smaak met de Worcestershire saus en voeg eventueel tabasco toe voor een iets zuurdere smaak of hot sauce voor meer pit. 
  4. Voeg de ketchup toe en breng het geheel aan de kook. Haal bij de eerste bubbels de pan van het vuur en laat de saus afkoelen. Roer af en toe om.  Tip van de chef | “Heeft u over? Doe de saus terug in de schoongemaakte ketchuppot. De barbecuesaus is goed in de koelkast te bewaren.”

PULLED PORK

  1. Warm de Lindenhoff Pulled Pork op in een pan – Deze is al voorgegaard!
  2. Roer de stukjes door de barbecuesaus.

KALE SLAW

  1. Vouw de cavolo nero dubbel om zo de harde, taaie nerf er gemakkelijk uit te scheuren.
  2. Was de bladeren goed en stapel er een aantal op elkaar, rol deze op en snijd van dat rolletje dunne reepjes van 2 mm. Draai uw plank een kwartslag en snijd vervolgens de reepjes nog 3 keer door zodat u blokje in plaats van reepjes heeft. 
  3. Was de bospeen en verwijder de onderkanten,  maar laat het loof eraan zitten voor grip. 
  4. Houd de wortel bij het loof vast en rasp grof.Tip van de chef | “Bewaar het loof van de wortel! Hiermee kunt u een heerlijke pesto maken.”
  5. Snijd een halve rode ui in dunne ringen. Maak een dressing door de Griekse yoghurt, mayonaise, 1 el rode wijnazijn en 1 el honing of 1 el suiker te mengen.
  6. Doe de cavolo nero, rode ui en wortel in een kom en meng met de dressing. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Kneed de salade een poosje stevig met uw handen, zodat de vezels van de cavolo nero breken, het blad zacht wordt en de sappen van de kool mengen met de dressing en zo een geheel vormen.

SERVEREN

  1. Snijd de briochebollen open en gril deze kort op de barbecue. 
  2. Beleg met de kale slaw en schep hier een goede portie pulled pork op.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Pulled pork met kale slaw op brioche

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt