Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 flespompoen (ca. 1600 g met schil)
2 uien
4 teentjes knoflook
12 blaadjes salie
4 plakken zuurdesembrood
6 eetl. crème fraîche

VOORRAADKAST

12 eetl. olijfolie
800 ml groentebouillon

Let op: het is mogelijk dat seizoensproducten uit dit recept niet beschikbaar zijn

Printen

Bereiding

  1. Schil de pompoen en halveer. Schep de pitten eruit en snijd de pompoen in blokjes
  2. Snipper de ui en pers 2 knoflooktenen. Plet de andere knoflooktenen in de schil
  3. Verhit een soeppan met 4 eetl. olijfolie en bak de ui en geperste knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de pompoenblokjes en de groentebouillon toe en laat 15 minuten pruttelen
  4. Snijd ondertussen het zuurdesembrood in blokjes van 1 cm. Verhit een koekenpan met de overige olijfolie en bak de blaadjes salie knapperig. Let op: de olie kan gaan spetteren! Haal uit de pan en laat de blaadjes op keukenpapier afkoelen. Bak vervolgens de croutons met de geplette tenen knoflook knapperig in de salie-olie. Voeg een snuf zout toe – het liefste grof zeezout
  5. Pureer de soep met een staafmixer en voeg de helft van de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en flink wat peper
  6. Schep de soep in kommen en garneer met een extra schepje crème fraîche, de blaadjes knapperige salie en de croutons.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT