Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Duration

40 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g kastanjechampignons
5 g tijm
1 teen knoflook
1 fles passata di pomodoro
2 pizzabodems
1 kleine bol mozzarella
60 rucola
30 g Parmezaanse kaas

VOORRAADKAST

3 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g kastanje champignons
10 g tijm
2 tenen knoflook
1 fles passata di pomodoro
4 pizzabodems
1 grote bol mozzarella
125 g rucola
60 g parmezaan

VOORRAADKAST

4 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de champignons in plakjes, ris de tijm van de takjes en snijd de knoflook fijn. Meng alles in een grote braadslee of ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie en zout en peper. Zet circa 10 minuten in de oven.
  3. Verdeel de helft van de passata over de pizzabodems en verdeel de gebakken champignons en gescheurde mozzarella erover.
  4. Bak de pizza’s circa 15 minuten tot de korst goudbruin is.
  5. Verdeel de rucola over de pizza’s en rasp er de Parmezaanse kaas overheen.
  6. Druppel eventueel nog een eetlepel olijfolie over de pizza’s vlak voor serveren.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd de champignons in plakjes, ris de tijm van de takjes en snijd de knoflook fijn. Meng alles in een grote braadslee of ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie en zout en peper. Zet circa 10 minuten in de oven.
  3. Verdeel de passata over de pizzabodems en verdeel de gebakken champignons en gescheurde mozzarella erover.
  4. Bak de pizza’s circa 15 minuten tot de korst goudbruin is.
  5. Verdeel de rucola over de pizza’s en rasp er de Parmezaanse kaas overheen.
  6. Druppel eventueel nog een eetlepel olijfolie over de pizza’s vlak voor serveren.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT