Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

125 g mascarpone
1 teentje knoflook
1/2 citroen, geperst en en geraspt
2 pizzabodems
1/2 bosje groene asperges, onderkant verwijderd
1 zakje gemarineerde artisjok harten, in vier stukken
200 g tuinbonen, dubbel gedopt
250 g buffel mozzarella, in plakken
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
50 g rucola

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng in een kom de mascarpone met de knoflook, citroensap en rasp en breng op smaak met zout en peper. Bestrijk de pizzabodems met de mascarpone.
  3. Snijd de asperges in dunne plakken. Beleg de pizza’s met asperges, artisjok, tuinbonen.
  4. Verdeel de mozzarella over de pizza en bestrooi met de Parmezaanse kaas.
  5. Bak in circa 15 minuten goudbruin in de oven. B
  6. Beleg met de rucola.

Ingrediënten in dit recept