Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

winter

Gang

nagerecht

Bereidingstijd

200 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

Recept uit Feest van Uit Paulines Keuken

Pavlova met Hibiscus peren
Bereidingstijd 20 + 180 minuten
8 personen

Pavlova
150 gr eiwit (+/- 5 st.)

Voorraadkast
260 gr fijne suiker
1 el witte wijnazijn
1 el maïzena

Vulling
500 ml slagroom
30 gr ongezouten pistachenoten

Voorraadkast
2 el suiker

Hibiscus peren
4 stoofperen
Sap en rasp van een halve sinaasappel

Voorraadkast
1 liter water
20 gr hibiscusthee (in filterzakje)
2 el suiker
1 kaneelstokje
1 el maïzena + 1 el water

Printen

Pavlova met peren

Het is feest! Uit Pauline’s keuken bestaat 10 jaar. Wat een mijlpaal! Om haar jubileum te vieren, stelde Pauline een bijzonder magazine samen bomvol inspiratie en bijzondere recepten en hieruit mogen we dit heerlijke recept met jullie delen! 

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht).
  2. Klop de eiwitten in een schone en vetvrije kom tot zachte pieken.  Zodra er zachte pieken ontstaan voeg je lepel voor lepel de suiker toe. Klop net zo lang totdat er een dik en stevig schuim ontstaat. Je moet de kom op zijn kop kunnen houden. Meng de azijn met de maïzena tot een glad papje, voeg dit toe aan de meringue en meng nog even kort.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken een cirkel van 20 cm op het bakpapier.
  4. Verdeel het schuim met een spatel over de cirkel. Bak de Pavlova in 90 minuten af in de oven. Laat hem in de oven afkoelen.

Hibiscus peren

  1. schil de peren en verwijder het klokhuis.
  2. Leg ze in een pan met water.  Voeg alle ingrediënten (behalve de maïzena) toe en stoof de peren in 2,5 uur gaar.
  3. Giet het vocht door een zeef. Gooi de helft weg en doe de andere helft terug in de pan. Voeg de maïzena toe en breng het mengsel aan de kook. Laat de saus indikken.

Moment Suprême

  1. Klop de slagroom (+ suiker naar wens) stijf. Verdeel de slagroom over de Pavlova.
  2. Leg de gestoofde peren erop en garneer met een drizzle saus en de gehakte pistachenoten.
  3. Je kunt de pavlova het beste meteen serveren dan is het schuim nog lekker knapperig.

Ingrediënten in dit recept