Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

20 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 broodje van van Menno
2 teen knoflook
1 ui
250 g spinazie
100 ml slagroom
½ Sorrento citroen (rasp en sap)
200 g pappardelle

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

BENODIGDHEDEN
keukenpapier

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 broodjes van van Menno
4 teen knoflook
1 ui
500 g spinazie
200 ml slagroom
1 Sorrento citroen (rasp en sap)
400 g pappardelle

VOORRAADKAST

olijfolie
peper en zout

BENODIGDHEDEN
keukenpapier

Printen

Bereiding

      1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Maal het brood in een keukenmachine tot broodkruim, of scheur/snij het in kleine stukjes. Verhit 1 tot 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan op laag vuur en bak hierin het broodkruim in 5 tot 8 minuten knapperig en goudbruin. Rasp net voordat het broodkruim klaar is een teen knoflook boven de pan en bak nog 30 tot 60 seconden mee. Breng op smaak met zout en zet apart.
      2. Veeg de pan schoon en verhit er een laag olijfolie van 0,5 centimeter in. Snijd 10 gram spinazie in dunne reepjes en bak deze 1 tot 2 minuten tot ze donkerder zijn van kleur en knapperig. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met zout.
      3. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
      4. Snipper de tweede teen knoflook en de ui. Giet zoveel olijfolie uit de pan tot er nog 1 tot 2 eetlepels inzitten en fruit hierin de ui circa 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut.
      5. Voeg de spinazie beetje voor beetje toe, draai het vuur nu iets hoger, tot alle spinazie is geslonken. Voeg de slagroom toe en laat 1 tot 2 minuten pruttelen tot hij iets is ingekookt. Voeg citroensap naar smaak toe en breng op smaak met flink wat peper en zout.
      6. Giet de pasta af en roer door de spinaziesaus in de pan. Verdeel de pasta over de borden en top met het knapperige broodkruim, de knapperige spinazie en de citroenrasp.

 

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT