Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

20 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

200 g casarecce
broccoliroosjes – bewaar de stronk voor de
zeebaars
1 teen Lautrec knoflook
10 blaadjes munt
½ limoen, sap en rasp
2 eetl. crème fraîche
50 g hazelnoten

VOORRAADKAST

2 eetl. olijfolie
peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

400 g casarecce
broccoliroosjes – bewaar de stronk voor de
zeebaars
2 tenen Lautrec knoflook
20 blaadjes munt
1 limoen, sap en rasp
4 eetl. crème fraîche
100 g hazelnoten

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Breng een grote pan met ruim gezouten water aan de kook. Snijd de broccoli in heel kleine roosjes en de knoflook in dunne plakjes. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Bak hierin de broccoliroosjes in 6 tot 8 minuten beetgaar en bruin. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Breng op smaak met zout en draai het vuur uit.
  3. Hak ondertussen de blaadjes van de munt fijn en rasp de schil van de limoen en doe beiden in een kom. Voeg het limoensap en de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout.
  4. Giet de pasta af en meng met de crème fraîche-saus en de broccoli. Verdeel de pasta over twee borden. Hak de hazelnoten grof en strooi over de pasta.

Ingrediënten in dit recept