Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

25 g walnoten
10 g verse peterselie
1 Italiaanse rode paprika
1/2 bakje veldsla
200 g pasta Fresine
1 bakje Gorgonzola
3 takjes verse tijm
100 ml slagroom
1 teentje knoflook

VOORRAADKAST

1 theel. mosterd
2 eetl. rode wijnazijn
2 eetl. olijfolie
1 eetl. honing

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

50 g walnoten
20 g verse peterselie
1 Italiaanse rode paprika
1 bakje veldsla
400 g pasta Fresine
1 bakje Gorgonzola
6 takjes verse tijm
200 ml slagroom
2 teentjes knoflook

VOORRAADKAST

2 theel. mosterd
4 eetl. rode wijnazijn
4 eetl. olijfolie
2 eetl. honing

Printen

Bereiding

  1. Voorbereidingen: breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Hak de walnoten en peterselie grof. Snijd de paprika in blokjes en doe in een kom, samen met de veldsla. Klop een dressing van de mosterd, azijn, olijfolie, honing en peper & zout. Rooster de walnoten een paar minuten in een koekenpan.
  2. Pasta koken: kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Saus maken: smelt de gorgonzola op laag vuur in een koekenpan en bewaar een klein stukje om later te garneren. Ris de blaadjes van het takje tijm. Voeg de slagroom en tijm toe, pers de knoflook uit boven de saus en roer tot een romig geheel. Voeg de gekookte pasta toe en warm nog even goed door. Roer de helft van de peterselie en walnoten erdoor, bewaar de rest om te garneren.
  4. Opdienen: hussel de dressing naar smaak door de salade. Schep de pasta op een bord en garneer met peterselie, gorgonzola en walnoten. Serveer de salade erbij. Lekker met een glaasje droge witte wijn.

Ingrediënten in dit recept