Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

60 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

1 aubergine
1 ui
2 tenen knoflook
2 stengels bleekselderij
250 g kalkoengehakt
4 tomaten
10 g basilicum
200 g papardelle
50 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

olijfolie
200 ml witte wijn
zout en peper

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

2 aubergines
2 uien
4 tenen knoflook
4 stengels bleekselderij
500 g kalkoengehakt
8 tomaten
20 g basilicum
400 g papardelle
100 g Parmezaanse kaas, geraspt

VOORRAADKAST

olijfolie
400 ml witte wijn
zout en peper

Printen

Bereiding

Recept voor 2 personen

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit een flinke laag olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin de aubergine in 5 tot 8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Hak de bleekselderij fijn. Verhit de olie die nog in de pan zit op halfhoog vuur en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg het kalkoensgehakt toe en bak in 3 tot 5 minuten goudbruin.
  3. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes en voeg samen met 3 takjes basilicum toe aan de pan. Laat het geheel 45 tot 60 minuten zachtjes pruttelen, voeg af en toe een scheut water toe als de saus te droog wordt.
  4. Snijd intussen de blaadjes van de rest van de basilicum fijn. Doe als de saus klaar is de aubergine terug in de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng als de saus bijna klaar is een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de papardelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en meng in de pan door de saus. Verdeel over 2 borden, strooi de basilicum erover en serveer met Parmezaanse kaas.

Recept voor 4 personen

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 2 bij 2 centimeter. Verhit een flinke laag olijfolie in een braadpan op hoog vuur. Bak hierin de aubergine in 5 tot 8 minuten goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
  2. Pel en snipper intussen de ui en knoflook. Hak de bleekselderij fijn. Verhit de olie die nog in de pan zit op halfhoog vuur en fruit hierin de ui en bleekselderij circa 3 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Voeg het kalkoensgehakt toe en bak in 3 tot 5 minuten goudbruin.
  3. Blus af met de witte wijn en laat deze tot de helft inkoken. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes en voeg samen met 6 takjes basilicum toe aan de pan. Laat het geheel 45 tot 60 minuten zachtjes pruttelen, voeg af en toe een scheut water toe als de saus te droog wordt.
  4. Snijd intussen de blaadjes van de rest van de basilicum fijn. Doe als de saus klaar is de aubergine terug in de pan. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Breng als de saus bijna klaar is een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook hierin de papardelle zoals aangegeven op de verpakking. Giet de pasta af en meng in de pan door de saus. Verdeel over 2 borden, strooi de basilicum erover en serveer met Parmezaanse kaas.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT