Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

coquilles
20 g boter
½ bloemkool
250 ml melk
rustiek breekbrood
1 teen Lautrec knoflook
10 g peterselie
½ Sorrento citroen

VOORRAADKAST

4 eetl. olijfolie
1 eetl. rode wijnazijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

coquilles
40 g boter
1 bloemkool
500 ml melk
rustiek breekbrood
2 tenen Lautrec knoflook
20 g peterselie
1 Sorrento citroen

VOORRAADKAST

6 eetl. olijfolie
2 eetl. rode wijn azijn

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Haal de coquilles uit de verpakking en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Zet apart.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Smelt de boter in een diepe pan op middelhoog vuur, voeg de bloemkool toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkool 3 minuten. Giet de melk erbij en zet het op laag vuur. Kook tot de bloemkool geen weerstand geeft wanneer u er met een mes in prikt. Haal van het vuur.
  3. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een gladde puree te draaien. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het mengsel te dik is. Proef of er genoeg zout en peper in zit en doe een deksel op de pan om het warm te houden.
  4. Zet de oven op grillstand. Besprenkel een paar stukken breekbrood met een eetlepel olijfolie en rooster tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en zet apart.
  5. Snijd de knoflook en peterselie fijn en doe in een bakje met de rasp van de citroen en 2 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en zout
    en peper naar smaak. Zet apart.
  6. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Bak de coquilles in circa 1½ minuut per kant goudbruin.
  7. Verdeel wat bloemkoolpuree over de borden. Leg hier de coquilles op en schep er wat van de salsa verde overheen. Serveer met het geroosterde brood.

Bereiding voor 4 personen

  1. Haal de coquilles uit de verpakking en dep ze droog met een stuk keukenpapier. Zet apart.
  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Smelt de boter in een diepe pan op middelhoog vuur, voeg de bloemkool toe en breng op smaak met zout en peper. Bak de bloemkool 3 minuten. Giet de melk erbij en zet het op laag vuur. Kook tot de bloemkool geen weerstand geeft wanneer u er met een mes in prikt. Haal van het vuur.
  3. Gebruik een staafmixer om de bloemkool tot een gladde puree te draaien. Voeg eventueel nog een beetje melk toe als het mengsel te dik is. Proef of er genoeg zout en peper in zit en doe een deksel op de pan om het warm te houden.
  4. Zet de oven op grillstand. Besprenkel een paar stukken breekbrood met een eetlepel olijfolie en rooster tot ze krokant zijn. Haal ze uit de oven en zet apart.
  5. Snijd de knoflook en peterselie fijn en doe in een bakje met de rasp van de citroen en 4 eetlepels olijfolie, de rode wijnazijn en zout
    en peper naar smaak. Zet apart.
  6. Verhit de overgebleven eetlepel olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur. Bak de coquilles in circa 1½ minuut per kant goudbruin.
  7. Verdeel wat bloemkoolpuree over de borden. Leg hier de coquilles op en schep er wat van de salsa verde overheen. Serveer met het geroosterde brood.

Ingrediënten in dit recept