Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snipper de sjalot en pers de knoflook. Schil de aardappels en snijd in stukken. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Snijd 2 plakken van circa 2 cm dikte van het zuurdesem brood.
  2. Verhit een soeppan met de helft van de boter. Fruit de sjalot en de helft van de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten mee. Haal 2 eetl. paddenstoelen uit de pan voor de garnering, zet apart in een kommetje.
  3. Voeg de bouillon, tijm en stukken aardappel toe aan de soeppan en laat 15 minuten pruttelen.
  4. Meng in een kommetje de olijfolie met de overige knoflook en de rest van de boter. Bestrijk de plakken brood met de knoflookboter en bak in circa 5 minuten knapperig en goudbruin in de oven.
  5. Meng de achtergehouden paddenstoelen met 1 eetl. citroensap en -rasp, de peterselie en een snuf zout en peper.
  6. Verwijder de takjes tijm uit de soep. Mix met een staafmixer tot een gladde soep en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel wat extra bouillon toe om de soep vloeibaarder te maken. Garneer met het paddenstoelen-peterselie mengsel en een schep crème fraîche en serveer met een plak knoflook toast.

Ingrediënten in dit recept