Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Paddenstoelen op toast met spruitjessalade

Gang

main

Bereidingstijd

25 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

½ desembol
25 g roomboter
400 g champignons
3 takjes tijm
1 teen knoflook
1 eetl. crème fraîche
400 g spruitjes
½ citroen (sap)
40 g pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 desembol
50 g roomboter
800 g champignons
6 takjes tijm
2 teentjes knoflook
2 eetl. crème fraîche
800 g spruitjes
1 citroen (sap)
80 g pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Snijd de desembol in plakken en verhit 20 g roomboter met een scheut olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak het brood hierin aan één kant goudbruin, in circa 3-5 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Draai het vuur hoog en verhit een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak hierin de paddenstoelen samen met de tijm in 7-10 minuten tot de paddenstoelen echt mooi bruin zijn.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en de spruitjes in dunne reepjes. Voeg de knoflook helemaal op het laatst toe aan de paddenstoelen en bak nog 1 minuut mee. Draai het vuur zachter en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paddenstoelen uit de pan, zet apart en veeg de pan schoon.
  4. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de helft van de spruitjes in 2-3 minuten tot ze net beginnen te verkleuren. Meng de gebakken spruitjes met de rauwe spruitjes en het citroensap. Proef en voeg eventueel meer olijfolie, peper of zout toe. Schaaf de Pecorino over de spruitjessalade.
  5. Verdeel het brood over de borden en leg de gebakken kant naar boven. Schep de paddenstoelen op het brood en serveer met de spruitjessalade.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Paddenstoelen op toast met spruitjessalade

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten

LINDENHOFF HORECA​

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie.