Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

25 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

½ desembol
25 g roomboter
400 g champignons
3 takjes tijm
1 teen knoflook
1 eetl. crème fraîche
400 g spruitjes
½ citroen (sap)
40 g pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

1 desembol
50 g roomboter
800 g champignons
6 takjes tijm
2 teentjes knoflook
2 eetl. crème fraîche
800 g spruitjes
1 citroen (sap)
80 g pecorino

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Snijd de desembol in plakken en verhit 20 g roomboter met een scheut olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur. Bak het brood hierin aan één kant goudbruin, in circa 3-5 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
  2. Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Draai het vuur hoog en verhit een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak hierin de paddenstoelen samen met de tijm in 7-10 minuten tot de paddenstoelen echt mooi bruin zijn.
  3. Hak ondertussen de knoflook fijn en de spruitjes in dunne reepjes. Voeg de knoflook helemaal op het laatst toe aan de paddenstoelen en bak nog 1 minuut mee. Draai het vuur zachter en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met peper en zout. Haal de paddenstoelen uit de pan, zet apart en veeg de pan schoon.
  4. Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en bak hierin de helft van de spruitjes in 2-3 minuten tot ze net beginnen te verkleuren. Meng de gebakken spruitjes met de rauwe spruitjes en het citroensap. Proef en voeg eventueel meer olijfolie, peper of zout toe. Schaaf de Pecorino over de spruitjessalade.
  5. Verdeel het brood over de borden en leg de gebakken kant naar boven. Schep de paddenstoelen op het brood en serveer met de spruitjessalade.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT