Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

main

Duration

30 minutes

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

450 g tomaten
4 takjes oregano
500 g krieltjes
makreelfilets
1 theel. tot 1 eetl. mosterd
10 g dille
sap van een halve Sorrento citroen

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

900 g tomaten
8 takjes oregano
1 kg krieltjes
makreelfilets
2 theel. tot 2 eetl. mosterd
20 g dille
sap van een Sorrento citroen

VOORRAADKAST

Olijfolie
Peper en zout

Printen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de tomaten in plakken en doe samen met de oregano in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie, breng op smaak met zout en rooster circa 25 minuten.
  2. Doe de krieltjes in een pan met ruim gezouten water en breng aan de kook. Gaar de krieltjs in 10 tot 15 minuten, giet af en laat in het vergiet droog stomen en iets afkoelen.
  3. Plet de aardappels licht met een vork en meng met de mosterd, 2 eetl. olijfolie en voeg het citroensap beetje bij beetje toe tot het naar uw smaak is. Het kan zijn dat u niet al het sap nodig heeft. Proef en breng op smaak metpeper en zout. Voeg de mosterd naar eigen smaak toe – twee theelepels geeft de aardappels extra smaak en twee eetlepels maakt ze vrij pittig.
  4. Verwijder de dille van de takjes, hak fijn en meng door de aardappelsalade.
  5. Verhit olijfolie in een koekenpan op hoog vuur. Dep de makreel droog en breng op smaak met peper en zout. Leg de makreel met het vel naar beneden in de koekenpan en druk de vis goed aan, zodat hij niet opkrult. Bak de makreel circa 2 minuten tot het vel mooi knapperig is. Draai de makreel om en bak de vis nog 30-60 seconden.
  6. Verdeel de makreel, aardappelsalade en geroosterde tomaten over de borden en serveer.

Ingrediënten in dit recept

LAAT ONS WETEN WAT U VINDT