Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Exclusief voor Kerst op 21,22, 23 december

Maïs coquelet met aardappels, kruidenolie en suikermaïs

Gang

main

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN
1 gemarineerde mais coquelettes (exclusief in de maaltijdbox)
250 g doré aardappels
2 suikermaïskolven
10 g rozemarijn
2 tenen knoflook

VOORRAADKAST
5 el olijfolie

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN
2  gemarineerde maïs coquelettes (exclusief in de maaltijdbox)
500 g doré aardappels
4 suikermaïskolven
15 g rozemarijn
3 tenen knoflook 

VOORRAADKAST
8 el olijfolie

Printen

Bereiding

Bereiding voor 2 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Rooster de coquelettes circa 20 minuten in een vuurvaste schaal in de oven. Controleer of het vlees gaar is door een kleine, maar diepe snee te maken – als de sappen helder zijn, is het gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappels. Snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en houd de aardappels warm in de pan met een deksel erop.
  4. Kook de maïskolven in circa 7 minuten gaar. 
  5. Maak de kruidenolie door de rozemarijn blaadjes van de takjes te rissen en samen met de gepelde knoflook, snuf zout en 5 eetlepels olijfolie fijn te malen in een vijzel of keukenmachine. 
  6. Schep wat van de kruidenolie over de aardappels en serveer met de coquelettes en de maïskolven.

Bereiding voor 4 personen

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een pan ruim gezouten water aan de kook.
  2. Rooster de coquelettes circa 20 minuten in een vuurvaste schaal in de oven. Controleer of het vlees gaar is door een kleine, maar diepe snee te maken – als de sappen helder zijn, is het gaar.
  3. Schil ondertussen de aardappels. Snijd ze in stukken en doe ze in een pan met ruim gezouten water. Breng aan de kook en gaar de aardappels in 10-15 minuten gaar. Giet af en houd de aardappels warm in de pan met een deksel erop.
  4. Kook de maïskolven in circa 7 minuten gaar. 
  5. Maak de kruidenolie door de rozemarijn blaadjes van de takjes te rissen en samen met de gepelde knoflook, snuf zout en 8 eetlepels olijfolie fijn te malen in een vijzel of keukenmachine. 
  6. Schep wat van de kruidenolie over de aardappels en serveer met de coquelettes en de maïskolven.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Maïs coquelet met aardappels, kruidenolie en suikermaïs

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt

LINDENHOFF HORECA​

Welkom, leuk dat je er bent!

LINDENHOFF HORECA

Iedereen laten genieten van duurzame producten met authentieke smaak. Dat is als horecaleverancier al meer dan 30 jaar onze missie. 

LINDENHOFF MARCHÉ

Kom elke week van donderdag t/m zaterdag naar de Marché in Baambrugge en ontdek de beste seizoensproducten