Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Seizoen

lente

Bereidingstijd

80 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

VOOR 6 PERSONEN

MASCARPONE MOUSSE
100 gr witte chocolade
60 gr mascarpone
1 st eigeel
1 st ei
200 gr slagroom
150 g aardbeien
4 takjes munt

VOORRAADKAST
25 gr suiker
1 blad gelatine

GEMARINEERDE AARDBEIEN
250g aardbeien

VOORRAADKAST
75 g suiker
75 ml water

MADEILINE’S
1 doosje Madeleine deeg naturel

Printen

Bereiding

Bereiding mascarponemousse

  1. Smelt de witte chocolade au bain-marie.
  2. Week het gelatineblaadje in koud water totdat het zacht is.
  3. Klop ondertussen de slagroom tot yoghurtdikte en zet deze apart in de koelkast.
  4. Haal het gelatine blaadje uit het water en knijp deze voorzichtig uit. Doe het blaadje in een kom, samen met het ei, het eigeel en 25 gram suiker. Vermeng de ingrediënten en klopt tot een luchtige massa.
  5. Voeg de gesmolten witte chocolade en de mascarpone toe en meng tot een geheel.
  6. Haal de slagroom uit de koelkast en spatel deze door het mengsel. Laat de mousse een uur opstijven in de koelkast.

Bereiding gemarineerde aardbeien

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem 250 gram aardbeien, verwijder het kroontje en pureer de aardbeien met een staafmixer tot een gladde massa. Voeg 75ml water en 75 gram suiker toe en breng het geheel in een steelpan zachtjes aan de kook. Laat het mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen. Haal de couli van het vuur en laat deze afkoelen.

Bereiding advocaat Madeleine’s

  1. Vet de bakvorm voor de madeleine’s in met boter. Knip de spuitzak open en vul de vormpjes met het deeg. Het deeg smelt in de oven: u hoeft het dus niet glad te strijken in de vorm. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak de madeleine’s goudbruin in ongeveer 16 minuten.
  2. Neem 150 gram aardbeien, verwijder het kroontje en snijdt in kwarten.
  3. Maak een stapeltje van muntblaadjes, rol deze op en snijdt vervolgens in zeer fijne reepjes.
  4. Meng de couli met de fijngesneden munt en de aardbeien.
  5. Haal de madeleine’s uit de oven, laat even afkoelen en draai ze vervolgens om in de bakvorm zodat de bovenkant mooi gaat glanzen.
  6. Schep een lepel mascarponemousse en een lepel gemarineerde aardbeien naast elkaar op het bord. Leg hier een madeleine op en garneer met een blaadje munt.

Ingrediënten in dit recept