Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Geblakerde spitskool met chili-boter

Gang

side

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

1 spitskool
100g boerenboter
¼ teentje knoflook

ZELF IN HUIS HALEN

2 dried chili’s
2 el appel cidre azijn

Printen

Bereiding

Deze recepten zijn voor een kamado barbecue. Heb je deze niet? Dan kan je het in de oven bereiden. Steek je barbecue aan (het liefst met hout in plaats van houtskool) en verwarm deze tot ongeveer 250 ºC. Zet uw oven op 180 ºC.

“Deze spitskool is een favoriet in het restaurant! Zo favoriet dat we het niet van de kaart kunnen halen.”

  1. Leg de spitskool op de barbecue en laat de buitenste bladeren zwart blakeren in 25 á 30 minuten met een dichte deksel.
  2. Haal de spitskool van de barbecue en laat afkoelen.
  3. Snijd de knoflook en chilipeper fijn en doe samen met de boter in een hittebestendige pannetje.
  4. Laat de boter rustig op de barbecue smelten en haal van het vuur.Voeg de azijn toe aan de boter.
  5. Snijd de spitskool recht doormidden en verwijderen de zwarte bladeren maar laat de donkere bladeren zitten.
  6. Snijd de de spitskool in 4 of 6 stukken in de lengte. Meng met de chili boter en verwarm eventueel voor serveren.

Aan tafel! Dit is onze serveersuggestie:


Lindenhoff X Republiek Bloemendaal | Geblakerde spitskool met chili-boter

Ontdek meer recepten

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen. Schrijf als eerste er een.

Laat ons weten wat u vindt