Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

45 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

groene asperges
1 sjalot
1 teen Lautrec knoflook
150 g risottorijst
2 takjes tijm
½ Sorrento citroen
20 g boter
100 g verse geitenkaas

VOORRAADKAST

1 el olijfolie
600 ml groentebouillon
100 ml droge witte wijn

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

groene asperges
2 sjalotten
2 tenen Lautrec knoflook
300 g risottorijst
4 takjes tijm
½ Sorrento citroen
25 g boter
200 g verse geitenkaas

VOORRAADKAST

2 el olijfolie
1,5 liter groentebouillon
150 ml droge witte wijn

Printen

Bereiding

  1. Schil de groene asperges, verwijder ongeveer 2 centimeter van de harde onderkant en snijd ze in stukken van 3 centimeter.
  2. Breng een pan gezouten water aan de kook en blancheer de asperges 3 minuten. Spoel ze af met koud water en zet apart.
  3. Breng de groentebouillon aan de kook in een steelpannetje en laat op laag vuur staan.
  4. Pel en snijd de sjalot en knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een stoofpan met dikke bodem, voeg de sjalot en knoflook toe en bak op laag vuur glazig. Voeg de rijst toe en bak al roerend 2 minuten. Giet de witte wijn erbij en kook tot de alcohol is verdampt. Ris de tijm en voeg toe aan de rijst. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe aan de rijst, ongeveer 75 ml per keer, en blijf roeren tot het gaar is. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Schep de asperges door de risotto om ze op te warmen.
  6. Rasp de schil en pers de sap van de citroen bij de risotto. Doe de boter erbij, verdeel over borden en brokkel de geitenkaas eroverheen.

Ingrediënten in dit recept