Smaakselectie door topchefs
In heel Nederland gekoeld thuisbezorgd
Direct van kleinschalige boeren
Thuis aan tafel, als in een restaurant

Gang

hoofdgerecht

Bereidingstijd

30 minuten

Moeilijkheidsgraad

         

ingrediënten

HOOFDGERECHT VOOR 2 PERSONEN

400 g Doré aardappels
1 sjalot
½ teentje knoflook
10 g verse basilicum
5 g verse peterselie
1 Sorrento citroen
1 courgette
2 gerookte forelfilets
100 ml crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
3 eetl. bloem

HOOFDGERECHT VOOR 4 PERSONEN

800 g Doré aardappels
2 sjalotten
1 teentje knoflook
20 g verse basilicum
10 g verse peterselie
1 Sorrento citroen
2 courgettes
4 gerookte forelfilets
200 ml crème fraîche

VOORRAADKAST

olijfolie
5 eetl. bloem

Printen

Bereiding

  1. Schil de aardappels en kook deze in 12 minuten gaar.
  2. Snijd de courgette over de lengte in zo dun mogelijke plakken met een mandoline of kaasschaaf.
  3. Klop een dressing van 2 eetl. olijfolie, 3 eetl. citroensap en een ½ teen knoflook en breng op smaak met zout en peper. Roer daar de linten van courgette en de helft van de basilicum door en laat marineren. Schep regelmatig om.
  4. Snipper de sjalot. Pers de knoflook. Hak de basilicum en peterselie fijn.
  5. Giet de aardappelen af en stamp grof. Verbrokkel de forel filets boven de pan. Rasp citroenschil boven de pan. Voeg de helft van de crème fraîche, de sjalot, de overige knoflook, basilicum en peterselie toe en breng op smaak met zout en peper. Meng goed door.
  6. Vorm met vochtige handen acht viskoekjes van het mengsel. Strooi de bloem op een bordje en wentel de viskoekjes hier doorheen tot ze rondom bedekt zijn.
  7. Verhit een koekenpan met een laagje olijfolie en bak de viskoekjes rondom goudbruin in circa 4 minuten. Serveer met de courgettesalade, citroenpartjes en een schepje crème fraîche.

 

Ingrediënten in dit recept